Notiks folkloras festivāla «Baltica 2018» skates

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Februārī, martā un aprīlī Latvijas pilsētās un novados notiks starptautiskā folkloras festivāla «Baltica 2018» skates, kur izvērtēs folkloras kopu, etnogrāfisko ansambļu un citu ar tradicionālo kultūru saistītu izpildītāju māksliniecisko līmeni dalībai festivālā.

Kā informē Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika, nākamais folkloras festivāls «Baltica» notiks no 2018. gada 16. jūnija līdz 21. jūnijam.

Festivāla tēma ir «Jāņi. Ziedēšana», un tas noslēgsies ar Vasaras saulgriežu svinēšanu visos Latvijas novados un Rīgā.

«Baltica» ir Baltijas tautām nozīmīgs notikums, kas demonstrē tradicionālās kultūras vērtības - dziesmas, instrumentālo mūziku, stāstījumus, rotaļas, dejas, kā arī tautas lietišķo mākslu, amatniecību, un citas tautas kultūras izpausmes formas. Festivālā piedalās etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, tautas mūzikas grupas, stāstnieki un citi individuālie izpildītāji. Latvijā pirmais festivāls «Baltica» notika 1988.gadā, ievadot Nacionālās neatkarības kustību. Latvijas valsts simtgadē - 2018. gadā festivāls notiks jau vienpadsmito reizi.

Festivālu «Baltica» rīko LNKC sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu