Ziemas piedzīvojumi Slovākijas Tatros: kāpēc ir vērts turp doties kopā ar bērniem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar nostaļģiju atceramies bērnības ziemas: slēpošanu pa piesnigušajiem meža celiņiem, brīvdabas slidotavas, braukšanu ar ragaviņām no kalna. Vai vēlaties arī saviem bērniem uzdāvināt īstu ziemas pasaku? Tad atpūta Augstajos un Zemajos Tatros ir tieši tas, kas vajadzīgs: šeit visa jūsu ģimene varēs baudīt ziemas priekus, slēpot, braukt ar ragaviņām un izmēģināt jaunus ziemas sporta veidus. Un svarīgi, ka viss būs pielāgots arī mazajiem ceļotājiem: nodarbes atradīs gan trīsgadnieks, gan pusaudzis.

Vai uz slēpēm stāvat stingri un pārliecinoši? Jūs gaida trases katrai gaumei. Slēpošanas trases Tatros – 49 km garā «Jasna» trase Zemajos Tatros un 24 km garā trase Augstajos – apmierinās pat prasīgāko slēpotāju vajadzības. Iesācēji varēs izvēlēties plašās un drošās zilās trases, pieredzējušos gaida sarkanās trases ar interesantiem maršrutiem un brīnišķīgiem skatiem. Tie, kas lieliski pārvalda slēpes vai sniega dēli, novērtēs Lomnické sedlo esošo augstāko un stāvāko trasi un varēs veikt akrobātiskus trikus brīvās slēpošanas zonās.

Jasnajā slēpotāji atradīs vienu no modernākajām pacēlāju sistēmām pasaulē, kas pacels ziemas sporta cienītājus līdz 2024 m virs jūras līmeņa.

Vai nezināt, ar ko sākt? Dodieties uz slēpošanas skolu, ja jūs vai jūsu bērni slēpes tuvumā redz pirmo reizi dzīvē. Nodarbības slēpošanas skolā kļūs par lielisku atvaļinājuma sākumu (jo jau pēc dažām dienām slēposiet no virsotnēm, kuras, tikko ierodoties, izskatījās neaizsniedzamas). Slēpošanas skola «Maxiland» atrodas Tatranská Lomnica un Štrbské Pleso slēgtajā teritorijā ar saviem pacēlājiem un nobraukšanas trasēm.

Jauki treneri iemācīs jūsu bērniem pārliecinoši turēties uz slēpēm, droši slēpot lejup un veikt dažādus manevrus trasē. Slēpot šeit māca bērniem no 3 gadu vecuma.

Turklāt slēpošanas skolā bērniem nav nepieciešamas slēpošanas kartes (Ski pass). Kamēr bērni iepazīstas ar slēpēm un apgūst slēpošanas pamatus, jūs varat baudīt nolaišanos pa jūsu izvēlēto trasi.

Vai apnika slēpes? Izmēģiniet kaut ko jaunu. Zemie un Augstie Tatri var piedāvāt jums ne tikai slēpošanu, bet arī daudz citu ziemas izklaižu, kas noteikti patiks gan jums, gan bērniem. Kūrorti Jasná Zemajos Tatros, Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso un Starý Smokovec

Augstajos Tatros piedāvā braukt no kalna ar ragaviņām, slidot brīvdabas slidotavās vai izmēģināt neparastus transportlīdzekļus: ragaviņu un slēpju hibrīdu skifox vai snowbike – velosipēdu ar slēpēm riteņu vietā.

Tie, kam patīk garas pastaigas, varēs izvēlēties kādu no gājējiem paredzētajiem maršrutiem. Ja vēlaties padarīt pārgājienu vēl neaizmirstamāku, varat doties tajā ar sniega apaviem. Tikai pavisam maziem bērniem šādas pastaigas nav piemērotas – pat īsāko pārgājienu ilgums ir 2–3 stundas, līdz ar to mazuļiem šāds izaicinājums būs pārāk liels.

Vai nosalāt? Esiet sveicināti tropos. Tatros iespējami pat tropi – vienkārši jādodas uz lielāko Slovākijas ūdens izklaižu parku «Tatralandia», un no ziemas nokļūsiet tieši vasarā.

32 grādu siltums, dažādi baseini, ūdens slidkalniņi, pirtis un saunas, masāžas un īstas palmas – izklaižu pietiks vairākām dienām.

Un, līdzīgi kā visur Tatros, ūdens izklaižu parkā viss pielāgots dažādu vecumu apmeklētājiem, tāpēc gan paši mazākie, gan lielāki bērni un arī pieaugušie atradīs sev interesantas nodarbes.

Vai nepatīk rindas? Pasūtiet pakalpojumus internetā! Katrs, kuram ir bērni, zina cik lielas ciešanas var būt vienkārša gaidīšana rindā. Pirms trīs gadiem Tatros sāka darboties interneta veikals Gopass e-shop,

kurā var norēķināties par visiem nepieciešamajiem pakalpojumiem: samaksāt par ski pass un iegādāties biļeti uz ūdens izklaižu parku, norēķināties par naktsmājām, slēpošanas nodarbībām vai iegādāties trūkstošo slēpošanas aprīkojumu.

To visu varat paveikt, neizejot no mājām, un par stāvēšanu rindās varēsiet aizmirst.

Uzzini vairāk www.gotatry.sk

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu