Konkursā par Ludzas novada himnu uzvarējusi «Dziesma par Ludzu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Konkursā par Ludzas novada himnu uzvarējusi «Dziesma par Ludzu», kuras mūzikas autore ir Lolita Greitāne, bet vārdu autori - novadnieki Jeļena Arbuzova un Andris Vējāns, informē vietējā pašvaldībā.

Izvērtējot astoņas anonīmas aploksnes ar piedāvājumiem, konkursa «Ludzas novada himna» žūrijas komisija tautas nobalsošanai nodeva četras dziesmas, neatklājot to autorus.

Vislielāko atzinību tautas balsojumā izpelnījās «Dziesma par Ludzu» (589 balsis). Tai sekoja dziesmas «Ludzas novada himna» - Arta Auzāna mūzika, Daces Tihovskas vārdi (529 balsis), «Lūdzam par Ludzu» - Lolitas Greitānes mūzika, Vandas Žulinas vārdi (102 balsis) un vēl viena «Ludzas novada himna»- autors Solvita Ivanova (52 balsis).

Saskaņā ar konkursa nolikumu trīs veiksmīgākie pretendenti tiks apbalvoti ar Ludzas novada pašvaldības Pateicības rakstiem un attiecīgi 700 eiro, 200 eiro un 100 eiro naudas prēmijām.

Konkursa mērķis ir radīt Ludzas novada himnu, kas veicinātu lokālpatriotismu, novada vienotību un atpazīstamību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu