Sēklu tirgus Kalnciema kvartālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sestdien, 18.martā, 10:00-16:00 norisināsies «Urbānā pavasara» centrālais notikums «Sēklu tirgus» un sēklu maiņa. Plkst.14:00 aicinām uz Sandras Stabinges lekciju «Kāpēc lolot sēklas?». Radošajā darbnīcā bērni kopā ar vecākiem varēs paši iesēt garšaugu stādiņu.

18.martā plkst. 10:00-16:00 notiks «Sēklu tirgus», kurā būs sapulcējušies aktīvākie Latvijas sēklu kolekcionāri. Sēklu tirgus mērķis ir vērst uzmanību uz Latvijai raksturīgām un saglabājamām augu šķirnēm, kā arī iepazīstināt ar dažādu sēklu kolekcionāriem, iegūt un mainīties ar sēklām.

Augi ir tik dažādi, taču atlases procesā ir palikusi vien maza daļa cilvēkam šķietami vērtīgo sēklu. Lai veicinātu augu daudzveidību, aicinām apmeklētājus, kuriem ir savas vai vecmāmiņas zirņu, ķiploku, pupu vai citu dārzeņu sēklas, pasākuma dienā plkst. 13:00 - 13:30 pieteikties lektorei Sandrai Stabingei sēklu maiņai.

Vīnu veikala zālē plkst.14:00 sēklu lolotājas un sēklu bibliotēkas idejas Latvijā aizsācējas Sandras Stabinges lekcijā varēs uzzināt, kāpēc lolot sēklas un kāpēc ir svarīgi saglabāt vietējās tradicionālās sēklas.

Savukārt Kalnciema kvartāla pagalmā radošajā darbnīcā z/s «Vārpa» palīdzēs bērniem iesēt garšaugus un iedēstīt dažādus stādiņus, kurus varēs ņemt līdz, lai tos izdiedzētu uz savas palodzes.

Līdz 28.martam Kalnciema kvartāla galerijā apskatāma Annas Ceipes personālizstāde «Nesalaužamais paliek klusējot». Galerija atvērta katru dienu, izņemot svētdienas, plkst.10:00 līdz 20:00.

«Urbānais pavasaris» norisinās 3.-28.martā, piedāvājot plašu pasākumu programmu: lekcijas par aktuālām dārzkopības tēmām plašai publikai un radošas nodarbes ģimenēm ar bērniem. Programma tapusi sadarbībā ar LU Botānisko dārzu, pateicoties arī Rīgas domes līdzfinansējumam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu