Avramecs stāstīs par populāro mūziku 20. gs. 20. gados

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdien, 14. martā, plkst. 17.30 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā ar lekciju Jaunā populārā mūzika ASV un Eiropā 20. gadsimta 20. gados viesosies pazīstamais mūzikas vēsturnieks Boriss Avramecs, informēja pasākuma rīkotāji.

Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā (Rīgā, Elizabetes ielā 57a, dz. 26) mūzikas vēsturnieks, etnomuzikologs, Rīgas Pedagoģiskās un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) profesors Dr. art. Boriss Avramecs stāstīs par laikmetu, ko amerikāņi sauca par «rūcošajiem divdesmitajiem» (Roaring Twenties), bet vācieši – par «zelta divdesmitajiem» (Goldene Zwanziger). Nav nejaušība, ka šo periodu dēvē arī par «džeza laikmetu» (angļu Jazz Age). Jaunā populārā mūzika, kas radās ASV, kardināli atšķīrās no visa ierastā, tā pārsteidza, satrauca un savaldzināja eiropiešus.

Ekskursu džeza vēsturē papildinās ieskats 1920. gadu jaunajā deju mūzikā. Interesants ir tas fakts, ka tolaik Eiropā par «džezu» sauca jebkuru deju mūziku ar sinkopēm, kas atnāca no Amerikas un tik spēcīgi aizrāva jaunatni. Stāstījumu pavadīs 20. gadsimta 20. gadu mūzikas ieraksti.

Lekcija notiks krievu valodā.

Nepieciešamības gadījumā iespējams nodrošināt sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Interesentus lūdzam pieteikties iepriekš rakstot uz e-pastu sbm@lnmm.lv. Vietu skaits ierobežots. Biļešu cena pieaugušajiem 3 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem: 1,50 EUR

Pasākuma ietvaros apmeklētājiem ir iespēja apskatīt muzeja pastāvīgo ekspozīciju un aktuālo izstādi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu