Tiks izsolītas līdz šim neredzētas Hitlera fotogrāfijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā trešdien tiks izsolītas līdz šim neredzētas nacistiskās Vācijas vadoņa Ādolfa Hitlera fotogrāfijas. Fotogrāfijās Hitlers redzams daudz «dabiskāks, relaksētāks, vairākas [fotogrāfijas] ir uzjautrinošas», norādīja izsoļu nama «C&T Auctions» konsultants Tims Hārpers, piebilstot, ka Hitlera valdīšanas laikā šīs fotogrāfijas noteikti netiktu publiskotas.

«Hitlera attēli, sevišķi viņa fotogrāfijas tika kontrolētas. Tās bija jāapstiprina,» sacīja Hārpers.

Fotogrāfijās Hitlers redzams ikdienišķākos brīžos, kā arī kopā ar nacistu partijas vadošajiem biedriem, tostarp Vācijas propagandas ministru Jozefu Gēbelsu un SS reihsfīreru Heinrihu Himleru.

Hārpers norādīja, ka fotogrāfijas acīmredzot uzņēmis kāds Hitleram tuvu stāvošs cilvēks.

Albumu ar fotogrāfijām 1945. gada aprīlī Hitlera bunkurā atrada angļu fotogrāfs Edvards Dīns un žurnālists Ričards Dimblbijs. Viņi bijuši kopā ar kādu krievu karavīru. Viņi ielauzušies Hitlera mīļākās Evas Braunas guļamistabā, kur krievu karavīrs atmūķējis atvilki un tur atradis fotoalbumu.

Albums ar fotogrāfijām pašreiz pieder kādam kolekcionāram, kura vārds netiek izpausts. Tā cena izsolē var pārsniegt 17 200 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu