Latvijā sākas Frankofonijas dienas svinības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar dažādiem pasākumiem daudzviet Latvijā šodien sāk atzīmēt Frankofonijas dienas, informēja Francijas vēstniecības preses dienests. Dažādās Latvijas pilsētās notiekošajos pasākumos īpašs uzsvars tiks likts uz kultūru dažādību un starpkultūru dialogu. Jau septīto gadu pēc kārtas Frankofonijas dienu patrons ir Latvijas Ārlietu ministrs.

Katru gadu franciski runājošie 84 valstīs visā pasaulē atzīmē Frankofonijas dienas, tas ir brīdis, kad 280 miljoni sieviešu un vīriešu piecos kontinentos godina savu kopējo vērtību - franču valodu, kā arī pauž savu solidaritāti un vēlmi dzīvot līdzās atšķirībās un dažādībā, tādējādi daloties Frankofonijas vērtībās.

Frankofonijas dienu mērķis ir veicināt interesi par frankofonajām kultūrām un par franču valodas apguvi. To laikā sabiedrība tiek iepazīstināta ar frankofoniju tās dažādajās izpausmes formās: mūzika, literatūra, zinātne, teātris un citas nozares.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu