Vecrīgā notiek Lielās dienas svinēšana

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vecrīgā, Līvu laukumā, svētdien ar apdziedāšanām un Lieldienu laika spēlēm norisinājās Lielās dienas svinēšana.

Pasākumā no plkst.13 līdz 16 Lielās dienas svinēšana Vecrīgā notika ar Lieldienu dziesmām un apdziedāšanās, šūpoļu pušķošanu, olu krāsošanu un dažādām Lieldienu laika spēlēm un rotaļām.

Lielās dienas sagaidīšanu un svinēšanu vadīja Rīgas folkloras kopas «Ģrodi», «Garataka», «Skandinieki», «Savieši», «Lāns», «Krulla», «Berendejka», «Dandari», «Vilcenes», «Vilkači», «Rija», «Laiva», Rīgas Danču klubs un ciemiņi - Bārbeles, folkloras kopa «Tīrums» un Katlakalna folkloras kopa «Rāmupe».

Pavasara atnākšanu tautas tradīcijās iezīmē vairākas svinamās dienas gandrīz mēneša garumā - jau sākot no Austrām jeb Pūpolnīcas, ko atzīmējam marta vidū. Vēlāk nāk Ģērda jeb Kustoņu diena, un tad jau pati, Lielā diena, kam seko vēl vairākas svarīgas dienas - Bendiks, Ganu diena un visbeidzot Māras diena. Šis laika posms ir saistīts ar Zemes mātes atmošanos un atjaunošanos. Mostas auglības spēki, diena kļūst garāka par nakti un gaisma svin galīgo uzvaru pār tumsu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu