Par 2022. gada Eiropas Kultūras galvaspilsētu izraudzīta Kauņa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lietuvas otrā lielākā pilsēta Kauņa trešdien Kultūras ministrijā notikušajā ceremonijā tika pasludināta par uzvarētāju konkursā par 2022. gada Eiropas Kultūras galvaspilsētas godu.

Kauņa konkursā startēja ar saukli «ConTEMPOrary Capital», kas angļu valodā ietver vārdu spēli, kura vienlaikus norāda uz pilsētas mūsdienīgumu un uz savulaik tai starpkaru periodā piešķirto pagaidu galvaspilsētas lomu.

Savukārt Kauņas galvenā sāncense - ostas pilsēta Klaipēda, kas savā pieteikumā sabiedrojās ar Neringas un Palangas kūrortiem, sevi pasniedza kā satikšanās vietu - pilsētu, kas mainās un kur mutuļo dzīve.

Kauņa un Klaipēda konkursa otrajai kārtai tika izraudzītas no sešām Lietuvas pilsētām, kas bija iesniegušas savus pieteikumus.

Katru gadu par Eiropas Kultūras galvaspilsētām tiek izraudzīta pa vienai pilsētai no divām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

2022. gadā līdz ar Lietuvu šis gods pienākas Luksemburgai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu