Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu 21.aprīlī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jaunmoku pils muzejs 21.aprīlī 10:00 dabas vērotājus un izzinātājus aicina uz ikgadējo Putnu dienu, lai kopā ar ornitologiem Dmitriju Boiko un Kārli Milleru ieskatītos raibajā lidoņu pasaulē, īpašu uzmanību pievēršot Gada putnam - dzeltenajai cielavai.

Latvijas nacionālo putnu balto cielavu ikdienā var manīt tīrumos un apdzīvoto vietu tuvumā, to pazīstam un atpazīstam. Bet vai esat redzējuši šā gada putnu - dzelteno cielavu? Latvijas Ornitoloģijas biedrība to izvēlēja par 2017.gada «Gada putnu», jo tās populācija kopš 1995.gada Latvijā samazinājusies par 95%.

Šogad Putnu dienas laikā viesus gaida tikšanās ar ornitologu Dmitriju Boiko, kurš sniegs izsmeļošu informāciju par dzelteno cielavu. Būs arī jau ierastā pastaiga pils parkā kopā ar «putnu vīru» Kārli Milleru, kurš rādīs un mācīs pareizi vērot putnus. Atgādinām, ka jāizvēlas pastaigai piemērots apģērbs un, protams, varat ņemt līdzi binokli. Pastaigas noslēgumā apmeklētājiem būs iespēja padarboties ar āmuru un izgatavot parka lidoņiem jaunus mājokļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu