Svinēsim Baltā galdauta svētkus kopā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas valsts simtgade ir mūsu iespēja godam un cienīgi, lepni un priecīgi svinēt valsts simto dzimšanas dienu, izstāstīt Latvijas stāstu un veidot nākotnes Latviju.

Baltā galdauta svētki ir veids, kā svinēt Latvijas otro dzimšanas dienu - mūsu PAR dienu, pieminot 1990. gada 4. maiju, kad Latvijas PSR Augstākā padome pieņēma deklarāciju Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu - lēmumu, kas atjaunoja Latvijas suverenitāti. Tā bija diena, kad izvēlējāmies brīvību, pateicām PAR grāmatām, kas drīkst būt mūsu grāmatplauktos, PAR mūsu draugiem no visas pasaules, PAR brīvai informācijai, uzņēmīgumam un patiesai līdzdalībai.

Latvijas valsts simtgades svinību atklāšana notiks 2017. gada 4. maijā, kad Latvijas pierobežā satiksies cilvēku roku un gara spēks LR Iekšlietu ministrijas akcijā «Apskauj Latviju», gar Latvijas robežu stādot simtgades ozolus, Latvijā un pasaulē tiks svinēti Baltā galdauta svētki.

Akcijas laikā 43 Latvijas pierobežas pašvaldību teritorijās tiks iestādīti 100 valsts simtgadei veltīti ozoli – Latvijas garīgā sardze. Ozoli tiks stādīti no plkst. 9.00 rītā noteiktā laika secībā visas dienas garumā.

Valkā svinīga ozola stādīšana notiks 4. maijā plkst. 11.30 pie robežas Semināra ielā 1. To veiks mūsu vecākais zemessargs Alfons Putniņš un viņa kolēģis no Valgas. Ozola stādīšanas vietā savu nelielu māksliniecisku instalāciju veidos Kristīne Ganiņa. Pasākumu kuplinās zemessargi, jaunsargi un mazpulcēni. Rituālā dziedās Valkas pilsētas kultūras nama dziesmu draugu kopa «Nāburgi» vadītāja Mārīte Magone.

4. maijā Baltā galdauta pasākums Valkā veltīts valcēnietim, grāmatniekam, mecenātam Jānim Rauskam. Šajā dienā plkst. 13.00 Valkas novadpētniecības muzejā sāksim kopīgi veidot savas kopienas, dzimtas grāmatu – Valkas stāstu grāmatu. Interesenti varēs apskatīt nelielu izstādi par J. Rausku. Jauniešiem darbosies atraktīva radošā darbnīca. Saimes istabā uz lielā galda būs uzklāts Baltais galdauts un cienastam gādāta Ziemeļvidzemes tēja ar svētku kliņģeri. Tad arī atvērsim grāmatu «Valkas dižozols Latvijas grāmatniecībā».

Plkst. 15.00 pie Valkas pilsētas kultūras nama Valkas novada tautas un viesu deju kolektīvu vairāku paaudžu sadancis «Kopā būt» Skaidras Smelteres virsvadībā.

Aicinām ikvienu mūsu novadā, savā kopienā, ģimenē, pagalmā, draugu lokā vai darba vietā 4. maijā svinēt Baltā galdauta svētkus!

Uzklāsim baltus galdautus un svinēsim mūsu brīvību!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu