Lieldienu pasākumu ceļvedis: tirdziņi, zaķu pēdu dzīšana, šūpošanās un olu kaujas!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Klāt Lielā Piektdiena, kas vēsta, ka jau pavisam drīz pavasarīgie svētki - Lieldienas! Tāpēc aicinām jau laikus noskaidrot šā gada Lieldienu pasākumus. Uzzini, kur zaķis dēs visvairāk olu, kur skanēs visskaļākās dziesmas un norisināsies viskarstākās olu kaujas!

 
Foto: Kalnciema iela

Lieldienas Kalnciema kvartālā

Sestdien, 15.aprīlī, plkst.10.00 - 16.00 Kalnciema kvartālā norisināsies Lieldienu tirgus, kā arī būs iespēja piedalīties darbnīcās tautas tradīciju garā, kuras vadīs Latvijas skauti, gaidas un koka grebšanas meistari. Mazie pasaku cienītāji aicināti iepazīties ar Ulda Ausekļa pasakām un veidot pasaku pilsētu paši. Kalnciema kvartāla tirgus amatnieki būs sarūpējuši īpašus amatniecības izstrādājumus ar Lieldienu tematiku, un zemnieki piedāvās svaigas pašmāju kūkas, pirmos zaļumus un citus gardumus svētku mielastam.

Kalnciema kvartāla pagalmā plkst.11.00 - 15.00 norisināsies tradicionālās Lieldienu aktivitātes ar biedrību «Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija» - olu krāsošana un kaujas. Turpat baseinā koka grebšanas meistari palīdzēs izvirpot koka olas, nokrāsot tās un organizēs olu ripināšanas sacensības.

Brūnās mājas zālē plkst.11.00 - 13.00 rakstnieks Uldis Auseklis iepazīstinās ar kādu no viņa pašām jaunākajām 19 pasakām par pasauli, kurā dzīvojam, - krājumā «Viscaurumainākās siermaizītes». Savukārt grāmatu ilustratores un mākslinieces Ilzes Dambes vadībā bērni varēs radīt paši savu pasaku, veidojot pasaku pilsētu no papīra.

Līdz 30.aprīlim Kalnciema kvartāla galerijā turpinās pop-up tirgus «Mākslas medības vol. 7». Mākslas medības ir lieliska iespēja aplūkot un iegādāties mākslas darbus, ko radījuši labi zināmi, kā arī jauni Latvijas mākslinieki. Mākslas darbi izstādīti Kalnciema kvartāla galerijā un pieejami apskatei katru darbdienu 10.00 - 17.00, kā arī sestdienās tirdziņa laikā 10.00 - 16.00.

 
Foto: LETA

Lieldienu dievkalpojumi un koncerti Rīgā

Lieldienās Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti apmeklēt koncertus, sarīkojumus ģimenēm ar bērniem, Lieldienu tradicionālos pasākumus ar šūpošanos, folkloras kopu un dejotāju piedalīšanos. Pasākumi notiks dievnamos, kultūras centros, muzejos, parkos un laukumos Rīgas centrā un apkaimēs, piedāvājot apmeklētājiem svētkus kā garīgās, tā arī tautiskās noskaņās.

Lieldienu pasākumi kristīgā noskaņā sāksies 14. aprīlī ar ekumenisko krusta ceļu, kurā skanēs Svēto Rakstu lasījumi, liecības sniegs populāri mūziķi un aktieri, bet meditācijas vadīs arhibīskapi Zbigņevs Stankevičs un Jānis Vanags, mācītājs Krists Kalniņš un citi. Pulcēšanās gājienam plkst.11.30 pie Sv.Jēkaba katedrāles.

Lieldienu garīgo gaisotni galvaspilsētā varēs baudīt vairākos koncertos, kuri notiks Rīgas dievnamos. 14.aprīlī Rīgas Mārtiņa baznīcā muzicēs senās mūzikas ansamblis «Canto», bet Rīgas Sv.Pētera baznīcā koncertēs solisti un kamerorķestris «Sinfonia Concertate». Lielās Piektdienas koncerts notiks Rīgas Sv.Jāņa baznīcā, kurā muzicēs orķestris «Rīga» un trompetists Aivars Osītis. Orķestri šajā koncertā diriģēs īpašs viesis - spāņu komponists un diriģents Ferers Ferāns. Savukārt sestdien, 15.aprīlī, Rīgas Vecajā Sv.Ģertrūdes baznīcā skanēs Rīgas kamerkora «Ave Sol» dziedātāju balsis kopā ar ērģelnieka Aigara Reiņa izpildītajiem skaņdarbiem. Šajā dienā koncerti notiks arī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, kur klausītājiem spēlēs vijolniece Lāsma Meldere-Šestakova, ērģelnieks Aigars Reinis un dziedās soliste Ieva Ezeriete. Rīgas dievnamos apmeklētāji gaidīti arī 16. un 17. aprīlī. Svētdien Rīgas Sv.Marijas Magdalēnas baznīcā skanēs baroka laika mūzika, bet pirmdien klausītājiem būs iespēja apmeklēt koncertu «Vakara mūzika Otrajās lieldienās», kas notiks Rīgas Sv.Pētera baznīcā.

Vairākos Lieldienu svētku pasākumos īpaši gaidīti bērni. Lieldienu radošās darbnīcas darbosies Rīgas Porcelāna muzejā, savukārt izšūpoties būs iespēja laukumā pie Brīvības pieminekļa un Līvu laukumā. Lieldienu tradicionālajos rituālos, krāsojot un ripinot olas, dziedot, līdzdarbojoties dažādās aktivitātēs un vērojot priekšnesumus, varēs iesaistīties Kultūras pils «Ziemeļblāzma» pasākumā, kā arī Rīgas Kultūras centrā «Imanta». Atrakcijas bērniem, kulinārijas meistarklases pieaugušajiem kopā ar Rīgas restorānu pavāriem, konkursi, kopīga zupas vārīšana un lielās omletes tapšana, kā arī mūziķu priekšnesumi un Lieldienu tirdziņš gaidīs iedzīvotājus Mežaparkā pasākumā «Iecep sauli pankūkā».

Lieldienu koncerti un svētkiem veltīti pasākumi notiks arī Kultūras centra «Iļģuciems» pagalmā, koncertzālē «Ave Sol», Brīvības gatves 266 Konferenču zālē, Rīgas Jūgendstila muzejā un Kultūras centrā «Mazā ģilde».

Ieeja Lieldienu koncertos un pasākumos ir bez maksas vai ar bezmaksas ielūgumiem. Plašāka svētku programma ar informāciju par dalībniekiem, norises laiku un vietu pieejama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv.

 
Foto: LETA

Jaunmoku pils aicina uz raibām Lieldienu svinībām

16.aprīlī no pulksten 12:00 būsiet mīļi gaidīti Jaunmoku pilī, lai kopā svinētu Lieldienas ar jestrām izdarībām. Saelpoties svaigu lauku gaisu, izskraidīties pa parku, izšūpoties lielajās parka šūpolēs - to varēs ikviens, bet aktīvākajiem piedāvāsim krāsot olas, meklēt olas, veidot olas radošajās darbnīcās, ļauties dažādām sportiskām aktivitātēm un jauki pavadīt Lielo dienu.

Svētku laikā no 14:00 līdz 17:00 darbosies Jaunmoku pils Zīmes centrs, kurā varēsiet izveidot savu individuālo rakstu zīmi, savukārt Meža muzejs piedāvās apskatīt jauno Meža ekspozīciju, kā arī nesen atklāto izstādi «Es neesmu tava mantiņa» par eksotisko dzīvnieku suvenīriem - izstrādājumiem no čūskādām, kažokādām, koraļļiem u.c. lietām, kas konfiscēti uz mūsu valsts robežām CITES konvencijas ietvaros.

Muzeja darba laiks Lieldienu svētku dienās no pulksten 9:00 līdz 17:00

Lieldienu svētku mielastu varat pieteikt un izsalkumu remdēt kafejnīcā «Liepaleja».

 
Foto: LETA

Lieldienas latviskās tradīcijās un kopā ar pasaku tēliem Tukuma pusē

16.aprīlī Tukuma muzejs aicina atzīmēt Lieldienas. Latvisko tradīciju piekritēji būs gaidīti rakstnieka E.Birznieka-Upīša dzimtajā vietā Pastariņa muzejā, bet tikties ar pasaku tēliem aicina Džūkstes Pasaku muzejs, kas savukārt veltīts folkloristam A.Lerhim Puškaitim.

12:00 Džūkstes Pasaku muzejā (Lancenieku skola, Džūkstes pagasts, Tukuma novads) Lieldienas atzīmēs pavasara saulgriežu festivālā «Lieldieniņa». Mazos apmeklētājus sagaidīs pasaku tēli - vista un zaķis, kuri aicinās krāsot olas ar Pasaku dārzā atrodamajiem dabas materiāliem, ripināt olas, šūpoties, minēt mīklas un iet rotaļās. Līdzi jāņem nevārīta ola krāsošanai. Pasākums norisināsies Pasaku dārzā, nelabvēlīgos laika apstākļos - muzeja telpās. Ieeja ar muzeja biļeti. Plašāka informācija - 26513314, pasakumuzejs@tukumamuzejs.lv.

13:00 Pastariņa muzejā («Bisnieki», Zentenes pagasts, Dzirciems, Tukuma novads) Lieldienas tiks atzīmētas latviskās tradīcijās. Apmeklētāji aicināti krāsot olas no dabas materiāliem un tās meklēt orientēšanās sacensībās muzeja apkārtnē. Piedalīties sacensībās «Putnu koris», atdarinot putnu balsis, un, dziedot dziesmas, iet rotaļās. Ieeja ar muzeja biļeti. Plašāka informācija - 63154518, 28651091, pastarinamuzejs@tukumamuzejs.lv.

 
Foto: LETA

Iešūpo pavasari Jelgavā

Jelgavas pilsēta aicina Pirmās Lieldienas, 16.aprīli, pavadīt kopā ar ģimeni Jelgavas pils parkā, kur norisināsies par tradīciju kļuvušais pasākums «Lieldienu pastaiga».

No pulksten 11 darbosies dažādas aktivitātes mazajiem un lielajiem - pavasara veiklības spēles, šūpošanās, piepūšamās atrakcijas, olu krāsošana un sišana, meklēšana un ripināšana. Lieldienu mazajā tirdziņā ikviens atradīs kādu kārumu, kā arī varēs apskatīt dzīvnieciņus izstādē «Trusis un citi» vai doties izjādē ar ponijiem un Reinas zirgiem.

Pulksten 12.00 pils pagalmā Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, pasniedzot pilsētas piemiņas karotītes, sveiks 160 jaunos jelgavniekus, kuri dzimuši laika posmā no 11. janvāra līdz 4. aprīlim. Muzicēs folkloras kopa «Dimzēns», un ar priekšnesumiem apmeklētājus priecēs Jelgavas tautas deju kolektīvi.

Ieeja - ņemot līdzi krāsotas olas.

Pasākumu organizē Jelgavas pilsēta, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde «Kultūra», Latvijas Lauksaimniecības universitāte.

 
Foto: LETA

«Lecam vēsturē!» - Lieldienas «Kuldīgas novada muzejā»

8. un 9. aprīlī Kuldīgas novada muzejā no plkst. 13:00 līdz 15:00 ģimenes tiek aicinātas uz radošo pēcpusdienu - veidosim dekorus, mācīsimies par svētku tradīcijām, kā arī meklēsim muzejā paslēptās olas.

Katra mēneša otrajā nedēļas nogalē Kuldīgas novada muzejs ielūdz mazos kuldīdzniekus, pilsētas viesus un viņu vecākus uz ģimeņu padarīšanu «Lecam vēsturē!» un aicina: «Ņem līdzi mammu, tēti, mazo māsu, lielo brāli un vecvecākus arī!» un piedāvā pilnvērtīgi pavadīt laiku kopā ar ģimeni, nodoties dažādām radošām aktivitātēm un izzināšanai.

 
Foto: publicitātes

Lieldienas Ventspilī

Svētdien, 16.aprīlī, plkst.12-16 svētku svinēšana Piejūras brīvdabas muzejā. Pēc ziemas pieticīgajām krāsām pat putnu balsis pavasarī šķiet krāsainas, kur nu vēl sniegpulksteņu, krokusu un tulpīšu zaļie deguni! Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā svētdien, 16.aprīlī, no plkst.12.00 līdz 16.00 tiks svinētas Lieldienas visā svētku krāsainībā un daudzveidībā, jo muzeja teritorijā varēs ne tikai ripināt un meklēt olas, baudīt vēderpriekus, priecāties par trušiem Trušu dārzā un minēt krāsainas mīklas, bet Lielirbes baptistu baznīcā no 13.00 līdz 16.00 varēs arī piedalīties kopīgās lūgšanās ar dažādu kristīgo konfesiju pārstāvjiem un pie dievnama cienāties ar pankūciņām. Krāsaino Lieldienu norisēm brīvdabas muzejā palīdzēs līdzi izlēkāt spoži zaļš Sienāzis un priecīga Varde, kas pieteiks arī muzicētājus – folkloras kopas Vēlava un Rotaļnieks, grupu Savējie un Ventspils Centra sākumskolas vokāli instrumentālās grupas Jautrie draugi un Jautrie draudziņi.

Lieldienās Jaunrades nams aicina kā ventspilniekus tā pilsētas viesus apmeklēt planetāriju un observatoriju. Īpaši Lieldienām skatītājiem ir sagatavots Lieldienu šovs. Lieldienu šovā varēs uzzināt, kā tiek izrēķināts svētku datums katru gadu, kas ir ekvinokcija, kā saulgriežus noteica senatnē. Kā arī apmeklētāji varēs vērot zvaigznājus, Mēnesi, Jupiteru un miglāju ar smieklīgu nosaukumu, turklāt varēs skaitīt arī olas!

 
Foto: LETA

Jūrmala aicina uz Lieldienu pasākumiem

Svētdien, 16. aprīlī, Jūrmalas pilsētā norisināsies vairāki Lieldienām veltīti pasākumi. Svētkos būs gan olu krāsošanas, gan putnu būrīšu izgatavošanas darbnīcas, gan šūpošanās un muzikāli priekšnesumi ar folkloras kopu, dziedātāju un dejotāju piedalīšanos.

Lieldienas zvejnieku sētā Jūrmalas brīvdabas muzejā

No plkst. 13.00 līdz 16.00 Jūrmalas brīvdabas muzejā Tīklu ielā 1a Lielupē Lieldienas tiks sagaidītas raibi un krāsaini, ar senajiem latviešu tradīciju rituāliem un jautrām atrakcijām. Olu krāsošanas radošajā darbnīcā varēs krāsot olas ar senām, tradicionālām metodēm. Olas, sīpolu mizas un citus dabīgos materiālus olu krāsošanai būs sagatavojuši muzeja darbinieki. Mazos un lielos dzīvnieku draugus iepriecinās šķirnes trusīšu un zīda vistiņu izstāde. Bērniem būs iespēja piedalīties putnu būrīšu izgatavošanas darbnīcā, un izgatavotos putnu būrīšus pēc tam varēs novietot mežā vai piemājas dārzā.

Mūzika, dejas un rotaļas Horna dārzā

No plkst. 13.00 līdz 16.00 Horna dārzā Jomas ielā 35 Majoros norisināsies koncerti un radošās darbnīcas visai ģimenei. Mazākos svētku apmeklētājus iepriecinās bērnu mūzikas, dejas un dzejas programma «Brīnumskapis», uzstāsies bērnu vokālais ansamblis «Knīpas un knauķi», būs dejas un rotaļas kopā ar Zemūdens muižas muzikantiem un tradicionālo deju meistaru Ernestu Spīču. Svētku apmeklētāji varēs apskatīt trušu izstādi, darbosies arī fotosalons kopā ar Lieldienu trusi.

Latviešu tradīcijas Kauguru kultūras namā un pagalmā

No plkst. 12.00 līdz 15.00 Kauguru kultūras namā un pagalmā Raiņa ielā 110 uzstāsies folkloras kopa «Skance», Jūrmalas dziedošo bērnu kolektīvi un mūziķi Anta Eņģele un Marko Ojala ar koncertprogrammu «Putni». Ģimenes ar bērniem aicinātas skatīties un klausīties Jūrmalas jauniešu teātra studijas «Experiments» uzvedumu ar rotaļām un dejām «Jampadracis Lieldienu ciemā». Izmantojot dažādus dabas materiālus, radošajās darbnīcās ikviens varēs izgatavot Lieldienu dāvaniņu.

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

 
Foto: publicitātes

Ar zaķu skrējienu atklās Šūpoļu festivālu Siguldā

Lieldienu laikā – no 15. līdz 17. aprīlim – norisināsies otrais Šūpoļu festivāls «Latvija šūpojas Siguldā», kura laikā ikviens aicināts doties aptuveni trīs kilometru garā pastaigu maršrutā, lai apskatītu un izšūpotos 100 īpaši festivālam veidotās šūpolēs. Unikālas un neparastas šūpoles šogad Siguldā radīs mūziķi no grupām «Astro`n`out» un «Dzelzs Vilks», LNT Brokastu komanda, kā arī citas sabiedrībā zināmas personības.

Šobrīd Siguldā norit aktīva gatavošanās otrajam Šūpoļu festivālam, kas trīs dienu garumā Lieldienu laikā norisināsies Siguldā. Dalību festivālā pieteikuši 50 dalībnieki, kas pasākuma apmeklētājus priecēs ar aptuveni 100 dažāda izmēra vides objektiem un šūpolēm, kas Siguldas pilsētas teritorijā būs brīvi pieejamas ikvienam interesentam. Šogad īpaši padomāts arī par šūpolēm cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem.

Festivāla objektus radījušas dažādas sabiedrībā pazīstamas personības – mūziķi no grupām «Astro`n`out» un «Dzelzs Vilks», Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku organizatori, LNT Brokastu komanda, tēlnieks un scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, jaunās mākslinieces Kristīne Niedrāja un Zanda Puče, kā arī Siguldas novada uzņēmēji, amatiermākslas kolektīvi un izglītības iestādes. Apmeklētāji varēs izšūpoties Dabas aizsardzības pārvaldes radītajās dabas šūpolēs, iejusties čempionu lomā «Skeletona šūpolēs», novērtēt Siguldas Restorānu nedēļas «Gardēžu šūpoles» un baudīt laiskus atpūtas brīžus «TVNet» šūpuļtīklos.

Festivāla objekti tiks izvietoti trīs kilometru garā pastaigu maršrutā, bet atsevišķi objekti atradīsies arī citās Siguldas iedzīvotāju un viesu iecienītās vietās – Siguldas pils kompleksā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā un citviet. Iezīmējot otrā Šūpoļu festivāla norisi Siguldas novadā, festivāla objekti būs apmeklējami arī Allažos, Morē, Jūdažos un Siguldas pagastā. Īpašā šūpoļu ceļa karte būs pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, kā arī Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv.

Šūpoļu festivāls tiks atklāts 15.aprīlī ar aizraujošu zaķu skrējienu – starts tiks dots plkst.13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.

Svētdien, 16.aprīlī, no plkst.9.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Lieldienu gadatirgus, kurā būs iespējams iegādāties amatniecības izstrādājumus, zemnieku labumus un pašmāju gardumus svētku galdam. Svētku noskaņu papildinās Lieldienām atbilstoša kultūras programma.

 
Foto: LETA

Turaidas muzejrezervāts piedāvā Lieldienu programmu

Turaidas muzejrezervāts pavasara gadskārtu svētku Lieldienu gaidīšanas laikā no 20.marta līdz 13.aprīlim piedāvā jaunāko klašu skolēniem un pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu audzēkņiem izglītojošo programmu «Tā gaidu Lieldienu!».

Programmas mērķis ir iepazīstināt bērnus un skolēnus ar pavasara saulgriežu svētku - Lieldienu latviskajām tradīcijām. Turaidas muižas saimnieciskā centra vidē kopīgi tiks pušķotas lielās šūpoles, notiks šūpoļu vēršanas rituāls, tiks rīkotas spēles ar krāsotām olām, pēc līvu tradīcijām saukti un dzīti putni, kā arī izgatavoti Lieldienu rotājumi.

Lieldienas ir pavasara svētki. Tos sauc arī pat pavasara saulgriežiem, ko svin par godu pavasara un saules atnākšanai, kuros ar dažādām darbībām cilvēki simboliski modina zemi un godina sauli. Šos svētkus sauc arī par Lielo dienu, Lindīnu, Leldīni. Senāk Lieldiena jeb Lielā diena svinēta tad, kad - kā priekšā saka pats vārds - diena kļūst lielāka, garāka, ilgāka par nakti. Parasti tas ir 20. vai 21. martā. Tad saule iet vairumā un tumsai vairs to līdz Jāņiem nepieveikt. Jaunākos laikos Lieldienas svin pēc baznīcas kalendāra. Līdz ar to Lieldienas ik reizi ir citā datumā un pat mēnesī. Šogad pavasaris iestājas 20.martā un Lieldienu svētki tiek svinēti 16. un 17. aprīlī.

 
Foto: LETA

Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā ar plašu pasākumu programmu svinēs Lieldienas

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 16.aprīlī un 17.aprīlī no plkst.10 līdz 16 norisināsies Lieldienu svinību programma «Lieldienas Brīvdabas muzejā», informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Lozovska.

16.aprīlī pasākumā uzstāsies ģimeņu folkloras kopa «Kokle», folkloras kopa «Garataka», un ar spēlēm un svilpaunieku melodiju prezentāciju apmeklētājus priecēs muzeja amatnieki.

Savukārt 17.aprīlī pasākumā uzstāsies bērnu folkloras kopa «Zvīgna», folkloras kopa «Teikas muzikanti», kā arī ar rotaļām uzstāsies folkloras kopa «Zemundes muižas muzikanti».

Gan 16.aprīlī, gan 17.aprīlī visas dienas garumā pasākuma apmeklētāji varēs šūpoties, piedalīties olu krāsošanā, ripināšanā un sišanā, kā arī piedalīties daudzās citās dažādās izpriecās. Apmeklētājiem būs iespēja arī iepirkties tradicionālajā Lieldienu amatnieku un pārtikas tirdziņā.

Brīvdabas muzeja galvenā ieeja ir Brīvdabas ielā 21, taču pasākuma laikā būs atvērti arī Rietumu vārti. Bezmaksas autostāvvietas būs gan pie Galvenajiem, gan Rietumu vārtiem.

Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja būs bez maksas. Ieejas biļešu cenas - divi eiro pieaugušajiem, četri eiro ģimenēm, savukārt atsevišķi pensionāriem, studentiem un skolēniem biļetes būs pieejamas ar atlaidēm.

 
Foto: LETA

Dobelē Lieldienu pasākumi norisināsies Tirgus laukumā

Pretī kultūras namam no plkst.11 būs skatāma Kalvenes trušu izstāde, bet svētku koncertu plkst.11.30 iesāks Dobeles pirmskolas izglītības iestāžu vokālā konkursa «Cālis 2017» laureāti. Vēlāk, plkst.12, koncertu turpinās Dobeles kultūras nama deju kolektīvi.

Koncertsēriju plkst.13 noslēgs Rīgas Gospelkoris ar savu īpašo Lieldienu koncertprogrammu.

Visas dienas garumā būs iespēja kārtīgi izšūpoties, sacensties olu ripināšanā un meklēšanā, pārbaudīt savu veiklību stafetēs, piedalīties dažādās Lieldienu izdarībās un rotaļās. Par olu krāsošanu un Lieldienu īpašajiem rokdarbiem parūpēsies Dobeles Amatu māja.

     
    Foto: publicitātes

    Lieldienās Vienkoču parks svinēs 10 gadu jubileju

    Šogad Lieldienās aprit 10 gadi, kopš pirmo reizi Vienkoču parks atvērts pirmajiem apmeklētājiem. 16.aprīlī tas aicina kopā atzīmēt Lieldienas, atskatīties uz iepriekšējos gados paveikto un nākotnes plāniem.

    11:00 Ekskursija pa Vienkoču parku un Kokamatniecības muzeju parka un muzeja veidotāja vadībā

    no 11:00 Līgatnē gatavota bērzu sīrupa degustācija

    no 12:00 Lustīgo meistaru virtuve

    no 12:00 vizināšanās zirga pajūgā

    13:00 Lieldienu aktivitātes

    14:00 - 16:00 pavasara rūnas ar Meža māti

    14:00 - 16:00 koka olu krāsošana

    14:00 - 16:00 Dabas rotu darbnīca

    Būs vienkoču olu ripināmās renes. Bērniem būs iespēja iemēģināt jauno bumbiņu ripināmo renīšu sistēmu. Ģimenēm pieejamas vairākas piknika vietas.

    Trušu mājā ir divas jaunas un jaukas trušu māsiņas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu