Aicina apmeklēt Brīvības svētkus Liepājā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no Liepājas muzeja krājuma

4. maijā Liepājā ar plašu pasākumu programmu «Brīvības svētki Liepājā» tiks atzīmēta Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 27. gadadiena. 2017. gada 4. maijs visā Latvijā pasludināts arī par Latvijas valsts simtgades svinību atklāšanu, tādēļ ikviens interesents aicināts apmeklēt jebkuru no pasākumu cikla «Brīvības svētki Liepājā» notikumiem - simtgades ozola stādīšanu J.Čakstes laukumā, Nacionālo bruņoto spēku dienu un orientēšanās spēles «Liepājas pēdas Latvijā», informē Daira Bērtule, LPPI «Kultūras pārvalde» attīstības projektu vadītāja.

Brīvības svētku pasākumi sāksies ar dievkalpojumu Sv.Trīsvienības katedrālē pulksten 9:30, piedaloties Latvijas valsts amatpersonām, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) un Liepājas pilsētas pašvaldības vadībai.

Savukārt pulksten 10:30 simtgades svinību atklāšanas akcijas «Apskauj Latviju» ietvaros Latvijas Republikas valsts prezidents Raimonds Vējonis kopā ar Liepājas jaunatni stādīs Latvijas simtgades ozolu vēsturiski nozīmīgā vietā - J.Čakstes laukumā. Zīmīgi, ka 1925. gadā, kad Liepāja svinēja savu 300.jubileju, tā laika Latvijas augstākās amatpersonas, t.sk. Latvijas pirmais prezidents Jānis Čakste, katrā laukuma stūrī iestādīja vienu liepu.

Liepājas simtgades ozolu stādīšanā ar savu klātbūtni pagodinās un uzrunas sniegs arī NBS komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, kā arī Latvijas valsts augstākās amatpersonas. Pasākumā uzstāsies Liepājas mūziķis Ivo Fomins kopā ar Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zēnu kori (diriģente Ilze Balode), Nīcas vīru kori (diriģents Jēkabs Ozoliņš) un Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas jaukto kori (diriģents Jēkabs Ozoliņš). Svētku režisore Dace Gruntmane.

Akcijas «Apskauj Latviju» laikā gar Latvijas robežu tiks stādīti 100 Latvijas simtgadei veltīti ozoli - Latvijas spēka un garīgā sardze. Pie Latvijas robežas esošo 43 pašvaldību teritorijās, tostarp arī Liepājā, tiks stādīti ozoli, kam būs pievienota īpaša norāde, kas apliecinās, ka tas ir Latvijas simtgades ozols.

Savukārt no pulksten 11.30 līdz 12 Jūras ielā ikviens interesents varēs vērot militāro vienību un tehnikas parādi, kā arī lidojumu paraugdemonstrējumus. Lai iepazīstinātu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem aizsardzības nozare tradicionāli valsts Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, kādā no Latvijas novadiem organizē Nacionālo bruņoto spēku dienu. Šogad kā pasākuma norises vieta ir izvēlēta Liepāja.

No pulksten 12.30 līdz 16.30 pie koncertzāles «Lielais dzintars» un Liepājas promenādē apmeklētāji varēs vērot paraugdemonstrējumus un apskatīt militārā ekipējuma, bruņojuma un tehnikas izstādi - apvidus transportierus un bruņumašīnas, remonta un transporta tehniku, artilērijas un prettanku lielgabalus, laivas un citu flotiles un aviācijas bāzes aprīkojumu, robežsardzes un valsts un Militārās policijas aprīkojumu, kā arī iepazīt karavīru un zemessargu ieročus un cita veida militāro aprīkojumu.

Tāpat 4. maijā jau sesto reizi notiks orientēšanās spēles komandām «Liepājas pēdas Latvijā». Komandas var pieteikt savu dalību spēlēs līdz 24.aprīlim, aizpildot anketu pašvaldības mājas lapā www.liepaja.lv sadaļā Sabiedrība - Liepājas pēdas Latvijā 2017. Spēļu atklāšana notiks plkst.13:00 pie Liepājas pilsētas domes, savukārt finišs būs Liepājas Olimpiskajā centrā no plkst.17.

Spēles arī šogad vadīs atraktīvais Renārs Zeltiņš, savukārt spēļu noslēgumā uzstāsies grupa «Gain Fast» un ielu vingrotāji ar īpašu šovu.

Orientēšanās spēļu «Liepājas pēdas Latvijā» 27 kontrolpunkti (katram dalības veidam deviņi) jau tradicionāli tiks veidoti vietās, kurās pēdējā gada laikā tapuši jauni objekti vai pakalpojumi, kurās iespējams saturīgi pavadīt brīvo laiku, kurās risinājušies vēsturiski nozīmīgi notikumu vai dzīvojuši sabiedrībā atzīti un populāri savas jomas profesionāļi.

Brīvības svētkus Liepājā organizē Liepājas pilsētas pašvaldība un Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Latvijas Kultūras ministrijas simtgades biroju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu