LNVM nodarbība bērniem «No grauda līdz maizei»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNVM

Turpinot Latvijas Nacionālā vēstures muzeja aizsākto nodarbību ciklu ģimenēm ar jaunākā skolas vecuma bērniem izstādē «Versija - latvieši: 1896. gada latviešu etnogrāfiskā izstāde», svētdien, 30. aprīlī, plkst.12, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, notiks ceturtā - šo mācību gadu noslēdzošā nodarbība «No grauda līdz maizei», informē Astrīda Burbicka, LNVM Muzejpedagoģijas un izstāžu departamenta vadītāja.

Vispirms apmeklētāji kopā ar muzejpedagoģi Ilzi Miķelsoni dosies nelielā ekskursijā iepriekšminētajā izstādē, uzmanību pievēršot tiem priekšmetiem, kas saistīti ar laikietilpīgo ceļu no grauda sēšanas pavasarī līdz gatavam maizes kukulim uz saimes galda.

Nodarbības turpinājumā muzeja pamatekspozīcijas daļā «Zemnieku tradicionālais dzīvesveids 19. gadsimtā» varēs aplūkot gan zemes apstrādes rīkus un sētuvi, dažādu vārpu veidus, gan labības pļaušanas, kulšanas un vētīšanas rīkus, arī uzglabāšanas traukus. Lai labāk izprastu ekspozīcijā redzamo priekšmetu nozīmi un funkciju, varēs apskatīt Pieminekļu valdes fotogrāfijas no 20.gs. 20.-30. gadiem, kurās fiksēts darbarīku pielietojums.

Atgriezušies izstāžu zālē, bērni varēs minēt mīklas par graudiem un maizes cepšanu, sakārtot tautasdziesmu rindas pareizā secībā, ilustrēt latviešu tautas pasakas par labību un maizi, kā arī pildīt darba lapas, lai uzzinātu, no kuriem graudiem iegūst grūbas un putraimus, kuri milti noder ikdienas maizes gatavošanai un kuri godu jeb svētku galda mielasta pagatavošanai. Nodarbības izskaņā bērnus aicinās iet rotaļās.

Ieejas maksa - muzeja biļete vai muzeja Ģimenes biļete 4 EUR (neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita).

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs rīko nodarbības ģimenēm ar bērniem ciklā «Muzejs ģimenei», aicinot laiku pavadīt kultūrvēsturiskā vidē un izzinot kultūras vērtības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu