Laikmetīgā cirka festivāls «Re Rīga!» izziņo pirmos māksliniekus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laikmetīgais cirka festivāls «Re Rīga!» sesto gadu pēc kārtas norisināsies no 23. augusta līdz 25. augustam, un tajā piedalīsies mākslinieki no Somijas, Francijas, Dānijas un ASV, informē festivāla organizatori. Par Somijas skatuves mākslas uzplaukumu varēs pārliecināties trupas «WHS» izrādē «Départ». Tā stāstā par pāri, kuri, atsvešinājušies viens no otra. Programmā «jaunā maģija» apvienota ar teātri, deju, vizuālo mākslu un unikālu kostīmu mākslinieka darbu, stāsta festivāla organizatori.

Savukārt Somijas dueta Kate un Pasi oriģinālā un humora pilnā ielas izrāde visai ģimenei «Suhde» atklās attiecību stāstu starp vīrieti un sievieti, izmantojot akrobātikas elementus un žonglēšanu ar kājām.

Franču mākslinieks Žiljēns Ožē Rīgā uzstāsies ar savu izrādi «100% circus». Viņš kopā ar Dāņu mākslinieku Mikelu Hobicu izrādīs gaisa akrobātikas trikus, karājoties matu bizē. Būs skatāma arī balansēšana uz viena pirksta, triki uz ķīniešu kārts un muzikāls priekšnesums, kas tiks atskaņots uz alumīnija caurules.

Savukārt ASV mākslinieku trupa «Ricochet» Rīgā uzstāsies ar izrādi «Smoke and Mirrors», kuras pamatā ir sarežģīta un poētiska akrobātika, skaidro festivāla pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu