Latvijas simtgades stāstu izdzīvo pūtēju orķestru koncertā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ja vēlies baudīt pozitīvas emocijas un krāšņu priekšnesumu gluži kā Dziesmu un deju svētkos – nāc uz VIII Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru salidojuma koncertu «Vienā elpā». Jau 5. maijā plkst. 17 Ķīpsalas hallē vienā varenā orķestrī apvienosies 37 Latvijas labākie skolēnu pūtēju orķestri – 1500 jaunie mūziķi, kuri stāstīs Latvijas simtgades vēstures stāstu mūzikā.

«Koncertā vienā elpas vilcienā izdzīvosim Latvijas simtgades stāstu. Konkrētā laika sajūtu skatītājiem radīsim gan ar mūziku, gan arī ar valodu, kāda bija raksturīga katram gadu desmitam,» norāda koncerta režisore un idejas autore Inga Krišāne.

Programmu papildinās krāšņi orķestra defilē priekšnesumi, ko, rībot bungām un skanot taurēm, izpildīs Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris un jauniešu pūtēju orķestris «Auseklītis», kā arī Latvijas Republikas Zemessardzes jauniešu pūtēju orķestra atskaņotās intermēdijas. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un virsdiriģents Haralds Bārzdiņš akcentē: «Defilē kustība strauji attīstās. Arī skolēnu apvienotais pūtēju orķestris spēlēs ar mazajām pultīm, būs kustībā un veidos horeogrāfiskus zīmējumus, līdzīgi kā jau aizsākām skolēnu dziesmu un deju svētkos!»

Koncertā skanēs tautas mūzika un skaņdarbi, kas tapuši Latvijas brīvvalsts laikā līdz pat mūsdienām.

Atmiņā tiks atsaukta melodiskā latgaliešu tautas dziesma «Aiz ezera augsti kalni» Raimonda Paula apdarē, «Rikšiem bērīti es palaidu» Raita Rēriha apdarē un latviešu klasiskās mūzikas pērles – Emīla Dārziņa «Melanholiskais valsis», Andreja Jurjāna «Trimpus maršs» un Jāņa Ivanova «Svinīgā prelūdija», kas koncertā skanēs mūsdienīgos aranžējumos.

Līdzās tiem koncertā skanēs arī Aivara Krūmiņa «Fantāzija par latviešu strēlnieku dziesmu melodijām» un popurija «Brāļi Laivinieki» pirmatskaņojums. Tajā ietverti abu kupletistu un Alfrēda Vintera 30. gadu hiti, kas tolaik bija tikpat populāri kā Raimonda Paula mūzika šodien. Atzīmējot izcilā pūtēju orķestru diriģenta, pedagoga un komponista Gunāra Ordelovska 90. jubileju, programmā ir ietverta G. Ordelovska «Melodija» no pūtēju orķestru repertuāra zelta fonda. Koncertu noslēgs Raimonda Paula popurijs «No Kolkas līdz Rēzeknei» par «Dzeguzītes» dziesmām, kas Aivara Krūmiņa aranžijā iekrāsosies jaunās muzikālās krāsās. Vēl koncertā skanēs Baumaņu Kārļa, Alfrēda Feila, Jura Kulakova, Jāņa Lūsēna un citu skaņražu sacerējumi.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un virsdiriģents Haralds Bārzdiņš, režisore Inga Krišāne, scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, horeogrāfe Ilze Līviņa.

Biļetes iepriekšpārdošanā: «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā vai tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas – 3–7,5 EUR. Papildu informācija par biļetēm: 67067500 vai e-pastu: music@bt1.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu