Rīgā notiks mīlētākie tatāru un baškīru tautas svētki «Sabantujs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

6.maijā (sestdien) Rīgas pilsētas kultūras programmas ietvaros notiks Rīgas Sabantujs. Tatāru un baškīru tautas svētku norises vieta - Rīgas centrālais parks «Vērmanes dārzs».

Sabantuja programma iepriecinās ikvienu: Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja iepazīties ar Austrumu tradīcijām un kultūru, tatāriem un baškīriem - parādīt dzimtas kultūras tradīcijas un vērtības.

Kas ir Sabantujs? «Saban» tulkojumā no tatāru valodas nozīmē «arkls», «tuy» nozīmē «svētki», «kāzas». Svētkus parasti svin, beidzoties pavasara sējas darbiem. Sabantujs ir nacionālā gara pērle, tatāru un baškīru kultūras dzīves spara avots, lieliska iespēja atklāt jaunus talantus, sacensties spēkā un veiklībā, kopt un nodot tautas tradīcijas un kultūru no paaudzes paaudzē. Sabantuju svin jau vairāk nekā tūkstoti gadu, Latvijā tatāri un baškīri Sabantuju rīko jau 30 gadus.

Sabantuja rīkotāji ir Eiropas tatāru jaunatnes apvienība.

Gaidām Jūs mūsu kopīgajos svētkos plkst. 12:00.

IEEJA - BEZ MAKSAS

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu