Dzīvnieku ģimeņu dienas Zoodārzā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Gatavojoties Dzīvnieku ģimeņu dienām, kas norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, zooloģiskā dārza dzīvnieku saime papildinājusies ar jaunu Ungārijas stepju govs telēnu. Nu tagad aplokā blakus septiņiem lielajiem zilpelēkajiem ragaiņiem saskatāmi arī divi smilšu krāsas mazuļi. Vecākais brālītis jau itin braši delverējas ar pārējiem aploka iemītniekiem, savukārt jaunākais labprātāk vēl izvēlas izbaudīt maskējošās kažoka krāsas priekšrocības un pavisam nepamanāmi guļ kādā smilšu iedobē. Tā tomēr drošāk…

Bet jau 13. un 14.maijā visi laipni aicināti uz Dzīvnieku ģimeņu dienām Zoodārzā. Sekojot pēdu virtenei cauri visam zoodārzam, apmeklētāji varēs iepazīt dažādas nagaino dzīvnieku ģimenes, kā arī nonākt pie noslēpumainiem dzīvniekiem takiniem. Pie takiniem abas dienas no plkst. 12.00-16.00 darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca «Takini un citi nagaiņi». Tajā ar uzdevumiem, spēlēm un praktiskām aktivitātēm mēģināsim saprast, kas ir takini, kā tie ir pielāgojušies dzīvei skarbos kalnu apstākļos un kas apdraud šos neparastos dzīvniekus.

Lai Dzīvnieku ģimeņu dienas būtu saulainākas, Rīgas zoodārzs, sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188, piedāvā īpašas atlaides Ģimeņu dienu apmeklētājiem - 50% atlaide no pamatcenas. Atlaidi iespējams iegūt, ja uzziņu dienesta 1188 mājaslapas kuponu sadaļā izdrukāsiet īpašo kuponu. Ar šo kuponu ieejas biļete 13. un 14. maijā pieaugušajam maksās tikai 3,00 €, bet bērnam, studentam un pensionāram - tikai 2,00 €.

Citi ģimeniski jaunumi

Ungārijas stepju govju saimē divi mazuļi. Viens smilšu krāsas telēns pasaulē nāca 10. aprīlī, bet otrs - 5. maijā.

Lauku sētā delverējas mazi kazlēni un arī Romanovas šķirnes aitai nesen piedzimuši mazuļi.

Huzārpērtiķu saime papildinājusies ar diviem mazuļiem. Tumši brūnie «bēbji» piedzimuši marta beigās un aprīļa sākumā. Tagad tie cieši turas mammām pie vēdera un ik pa brīdim paēd barojošo pienu.

Priecīgs notikums arī melno grifu ģimenē - no ilgi perētās olas ir izšķīlies veselīgs cālis. Tā kā vecāki ir nemierīgi un ļoti atbildīgi, tad arī uz laiku ir slēgta eja gar šiem plēsīgajiem putniem un apmeklētāji tos patlaban nevar aplūkot. Melno grifu vairošanās nebrīvē ir liels notikums un zooloģiskā dārza darbinieku profesionalitātes apliecinājums. Protams, milzīga nozīme ir arī grifu ģimenes saskanībai, jo bez tās pēcnācēju nebūtu. Rīgas melnajiem grifiem izdevies sekmīgi izaudzēt mazuli 2015. un 2016. gadā, tādēļ ļoti pamatoti ceram, ka arī šogad tiem veiksme stāvēs blakus. Pērn pasaules zooloģiskajos dārzos izauguši vien 8 grifēni, tādēļ varam būt lepni par sasniegto.

Laipni aicināti uz Dzīvnieku ģimeņu dienām zoodārzā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu