Latvijas ūdens dižvietas: TOP 5

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Projekta «Mangaļi ūdens dižvietas» ietvaros 20.maijā notiks projekta atklāšanas ekspedīcijas «DIENA AR ŪDENS DIŽVIETĀM», kurās ikviens ir aicināts apmeklēt dižvietas Latvijā, kas izvēlētas par Latvijas ūdens vēstnesēm. Šajā dienā būs iespēja gidu pavadībā doties uz Vējiņu pazemes ezeriem Straupē, ar laivu nokļūt Sv.Meinarda salā Daugavas vidū Ikšķilē, apceļot Lubānu un uz dienu iejusties dabas pētnieka lomā, kā arī labāk iepazīt Ventas rumbu un Alekšupītes ūdenskritumu vai Gauju pie Ērgļu klintīm. Visi pasākumi šajā dienā ir bezmaksas.

 
Foto: publicitātes

Ekspedīcija uz svētāko salu Latvijā - Sv. Meinarda salu

Sv. Meinarda sala ir unikāla, jo šī ir vieta, kur vēsturiski Latvijā sākusies kristietība. No kristietības pirmsākumiem un pirmās baznīcas ir saglabājušās drupas Daugavas vidū. Brauciens uz Sv. Meinarda salu ar 50-vietīgu kuģīti un ar izzinošu stāstījumu par šo vietu. Plkst. 11.00/ 13.00/ 15.00 došanās ar kuģīti uz salu, kuru kājām šajā laikā nav iespējams sasniegt.

 
Foto: publicitātes

Ekspedīcija uz Vējiņu pazemes ezeriem

Vējiņu pazemes ezeri ir unikāls un vienīgais šāds veida pazemes veidojums Baltijā. Šī ir lieliska iespēja gida pavadībā bez maksas apmeklēt šos pazemes ezerus. Plkst. 11:00/ 13:00/ 15:00 pavadoņa vadībā došanās uz alām, stāstījums par alu izcelsmi un unikalitāti, pazemes alu apmeklējums. Ekskursijas ilgums ir ap 1-1,5 h atkarībā no grupas lieluma, kas ir attiecīgajā laikā. Uz vietas pie info centra viesi tiks sagaidīti ar uz ugunskura vārītu zupu.

 
Foto: publicitātes

Ekspedīcija uz Lubānu

Lubāna mitrāja apskate ar putnu vērošanu lieliem un maziem. 11:00/ 13:00/ 15:00 došanās gida pavadībā mitrāja apkārtnē ar putnu vērošanu. Vienas ekskursijas laiks ap 1-1,5 h. Pēc pastaigas apmeklētājus gaidīs silta zupa. Papildus tam uz vietas varēs bez maksas doties arī nelielā izbraucienā ar laivu pa Lubāna ezera neitrālo zonu.

 
Foto: publicitātes

Ekspedīcija par Ventas rumbu un Alekšupītes ūdenskritumu

Ventas rumbas un Alekšupītes ūdenskrituma apskate ar teikām, to rašanos un stāstījumu par šo apkārti un šīm divām nozīmīgajām vietām. Tikšanās punkts Baznīcas iela 34, Kuldīga, netālu no Alekšupītes ūdenskrituma. Plkst. 11:00/ 13:00/ 15:00 došanās gida pavadībā uz Alekšupītes ūdenskritumu, kurš ir augstākais ūdenskritums Latvijā. Stāstījums par šīs apkārtnes ūdenskritumu daudzveidību un bagātību. Pēc tam došanās uz Ventas rumbu. Ekskursijas ilgums ap 1-1,5 h.

 
Foto: publicitātes

Ekspedīcija uz Ērģļu klintīm pie Gaujas

Ērgļu sarkanīgās klintis un dabas taka ir skaista pastaigu vieta, kur izbaudīt Latvijas dabas skaistumu un daudzveidību.

Plkst. 11:00/ 13:15/ 15:30 gida pavadībā došanās uz klinšu skatu platformu, no kuras paveras plašs skaistu ainavu horizonts ar īpaši gleznainu Gaujas līkumu, stāstījums par šo vietu. Pēc tam došanās gida pavadībā pa Ērgļu klinšu pastaigu takām, par kurām iespējams uzzināt vairāk par skaisto un seniem stāstiem apvīto Gauju, interesantajiem augiem un šeit mītošajiem putniem. Ekskursijas ilgums ~2 h.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu