Ķiršu ziedēšanas trakums Dobelē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com

Nedēļas nogalē pavasara un ziedēšanas laika burvības baudītāji ir aicināti uz Dobeli - Latvijas Lauksaimniecības universitātes Dārzkopības institūta plašo dārzu. Lai gan ceriņi vēlā pavasara dēļ vēl tikai lēnām gatavojas savam ziedēšanas brīdim, institūta dārzā kā balts smaržu mākonis zied ķirši un pirmās ziedlapas vaļā ver ābeles. Tos Dārzkopības institūta Kultūras dienu ietvaros nedēļas nogalē 20. un 21. maijā varēs apskatīt jebkurš dārza apmeklētājs.

Jau 19. maijā plkst. 16.00 P. Upīša muzejā, kas ir Dārzkopības institūta sirds, notiks selekcionāram Pēterim Upītim veltītas grāmatas «Pēteris Upītis laikabiedru atmiņās» atvēršanas svētki. Tieši viņš savulaik Dobelē aizsācis augļkopības zinātnisko izpēti un selekcionējis neskaitāmas augļkoku šķirnes. Plašākai sabiedrībai ir zināmi viņa nopelni ceriņu selekcionēšanā, tāpat kā Dobeles ceriņu dārzs, kura aizsākumi meklējami P. Upīša darbības laikā.

Savukārt sestdien, 20. maijā, plkst. 12.00 dārzā visi aicināti uz Liepājas leļļu teātra izrādi «Kā zaķis par zaķi brauca», pēc kuras mazie skatītāji varēs piedalīties rotaļās ar aktieriem.

Svētdien, 21. maijā, no plkst. 11.00 līdz 13.00 būs iespējams piedalīties mākslinieces Ināras Kudrjavcevas gleznošanas meistarklasē. Gleznošanas pasaulē viesoties varēs ikviens liels un mazs dārza apmeklētājs, līdzi ņemot galveno gleznošanas instrumentu - labu garastāvokli.

Turpretim plkst. 13.00 deju pasaulē aicina viesoties seno deju grupa «Magnolia», kas koncertā izdejos 19. gadsimta dejas un pēc tam uz kopīgu sadancošanu aicinās ikvienu dārza apmeklētāju.

Par dārza apmeklētāju labsajūtu abas dienas arī rūpēsies Zemgales amatnieki, kuri demonstrēs aroda noslēpumus un andelēs izgatavoto produkciju.

Brīvdienās ieejas biļetes cena dārzā pieaugušajiem ir 5 EUR, skolēniem un pensionāriem 3 EUR, bet pirmsskolas bērniem bez maksas. Visas aktivitātes dārzā ir iekļautas ieejas biļetes cenā.

Kultūras dienu pasākumi turpināsies arī nākamajā nedēļā. Aktuālajai pasākumu programmai lūgums sekot līdzi Dārzkopības institūta un P. Upīša muzeja un ceriņu dārza Facebook lapās.

Dārzkopības institūts un dārzs atrodas Graudu ielā 1, Dobelē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu