Mežaparka estrādes pārbūves kopējās izmaksas var sasniegt 77 miljonus eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Mežaparka estrādes pārbūves kopējās izmaksas var sasniegt 77 000 000 eiro, šodien Dziesmu un deju svētku padomes pirmajā sēdē sacīja Rīgas domes Īpašumu departamenta direktors Oļegs Burovs.

Šādas estrādes pārbūves izmaksas ir aprēķinātas, iekļaujot jau paredzētās pirmās kārtas izmaksas 45 000 000 eiro apmērā. Burovs arī sacīja, ka šā gada augustā arhitekti būs gatavi prezentēt estrādes projekta otro daļu.

Burovs arī piebilda, ka Mežaparka Lielās estrādes pārbūves pirmā kārta tiks pabeigta noteiktajā termiņā, proti, 2018.gada 18.jūnijā.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) uzsvēra, ka pārbūves pirmajā kārtā ietilpst tikai skatītāju daļa. Savukārt par projekta kopējām izmaksām Melbārde norādīja, ka tajās ietilpst ne vien skatītāju un estrādes daļas pārbūve, bet arī kopējās estrādes teritorijas paplašināšana un pievedceļu pārbūve.

Līdzīgi par «Daugavas» stadiona pārbūves projektu sacīja «Kultūras un sporta centra «Daugavas stadions»» valdes loceklis Elmārs Martinsons. Viņš teica, ka būvnieki paspēs iekļauties pirmās pārbūves kārtas termiņā, kas ir 2018.gada 15.maijs.

Martinsons arī teica, ka 17.maijā būvnieki ir saņēmuši stadiona sānu tribīņu jeb otrās kārtas būvatļauju. Tas norādot, ka visi būvdarbi tiks pabeigti līdz noteiktajam termiņam 2022.gada 31.decembrī

Kā ziņots, skatītāju vietu skaits «Daugavas» stadionā pēc rekonstrukcijas palielināsies no 5000 līdz 10 000, savukārt Mežaparka Lielajā estrādē plānotais vietu skaits varētu palielināties par 36% - no 22 000 iepriekš līdz 30 000 pēc rekonstrukcijas pirmās kārtas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu