Jēkabpilī noslēdzies pirmais posms Latvijas 3x3 basketbola čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Noslēdzies sestais Latvijas čempionāts 3x3 basketbolā,ko pirmo reizi rīko «Ghetto Games» sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību. Vēl gaidāmas sacensības astoņos posmos Jēkabpilī, Ogrē, Jelgavā, Krāslavā, Cēsīs, Bauskā, Saldū un Kuldīgā, kur 26. augustā tiks kronēti jaunie valsts čempioni piecās grupās.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins: «3x3 basketbolam Latvijāir stipras tradīcijas, kuru attīstīšanā lielu ieguldījumu devusi arī jauniešu vidē populārā «Ghetto Basket» kustība. Ceru, ka 2017. gada sezonā piešķirtais valstsčempionāta statuss vairos 3x3 basketbola popularitāti, motivēs basketbolistus specializēties 3x3 basketbolā, un, apvienojot spēkus, izdosies uzlabot Latvijas pozīcijas FIBA reitingā.»

«Prieks, ka«Ghetto Basket»devītajā sezonā sadarbosimies ar Latvijas Basketbola savienību, astoņos posmos nosakot Latvijas čempionus,» uzsver «Ghetto Games» līderis Raimonds Elbakjans. «Kopīgi vēlamies sasniegt mērķi – Latvijas pozīciju uzlabošanu pasaules rangā, lai mūsu valsts 3x3 basketbola komandas piedalītos pasaules lielākajos turnīrus, tiecoties uz dalību sporta veida olimpiskajā debijā. Aicinu basketbolistus startēt gan Latvijas čempionāta posmosārpus Rīgas, kā arī ceturtdienās izbaudīt spēles»Ghetto Basket» mājās Grīziņkalnā. Šovasar visā Latvijā eksperimentēsim ceļā uz izcilību BITE SKILL CHALLENGE, izmantojot jaunākās tehnoloģijas!»

Valstsčempionu kausus un medaļas labākās komandas saņems par sasniegtajiem rezultātiem sezonas kopvērtējumā. Noslēguma rangu tabulā katrai komandai tiks ņemti vērā seši labākie rezultāti posmos. Katrā posmā komanda var nopelnīt no 10 punktiem (par piedalīšanos) līdz 100 punktiem (par pirmo vietu). Sezonas laikā katru vienību var pārstāvēt ne vairāk par astoņiem basketbolistiem. Vīriešu grupas kopvērtējuma astoņām labākajām komandām būs iespēju piedalīties«Ghetto Basket» finālturnīrā 31. augustā Rīgā, Grīziņkalnā.

Latvijas čempionāta posmiem jāpiesakās FIBA 3x3 basketbola sacensību platformā «3x3planet.com». Izņēmuma gadījumākomandas varēs pieteikties arīattiecīgā turnīra norises vietā, sākot ar stundu pirms spēļu sākuma. Katram spēlētājam, kurš sasniedzis 13 gadu vecumu, jābūt izveidotam spēlētāja profilam «3x3planet.com». Dalības maksa Vīriešu grupā – 10 EUR no komandas, pārējās grupās – 6 EUR no komandas.

U12 un U14 grupās spēles vadīs tiesneši, bet pārējās grupās noteikumu pārkāpumus fiksēs paši basketbolisti. Divās jaunākajās grupās cīņa notiks astoņas minūtes līdz 11 punktu sasniegšanai. Pārējās grupās priekšsacīkstēs un izslēgšanas turnīru pirmajās kārtās cīņa notiks līdz 11 punktiem vai līdz divu punktu pārsvaram (12:10, 13:11 utt.). Finālspēles notiks līdz 15 punktiem vai līdz divu punktu pārsvaram.

Aktuālāinformācija par Latvijas 3x3 čempionāta rezultātiem un kopvērtējumu būs atrodama mājas lapās «ghetto.lv/basket» un «basket.lv/3x3». Katra posma visi rezultāti, tabulas un komandu sastāvi tiks publicēti«3x3planet.com».

Iepriekšējos piecos gados Latvijasčempioni 3x3 basketbolā tika noteikti divu dienu sacensībās Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, kur vienlaikus risinājās FIBA Eiropas tūres turnīri vai Eiropasčempionātu kvalifikācijas spēles

«Ghetto Games» vasaras sākuma sezonas pirmajā izbraukuma pasākumā «Jēkabpils jauniešu dienu ’17» sacensības notika 11 dažādos sporta veidos: 41 komanda ielu basketbolā, 29 ielu florbolā un 26 ielu futbolā, no kurām labākie Ghetto basket bija U12 Pipari (Rīga), U14 Ziepes (Krāslava), U16 3-1 (Rīga), 17+ Unisports (Madona).

Ghetto Florbolā labākie U16 grupā ir VPM (Ogre), vecākajā - «Grandu»grupā spēcīgie puiši no Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas. Futbolā jaunākajā grupā uzvarēja «Karaļi», savukārt U17 grupā «TGK» (Rīga) un Jēkabpils komanda «Edmonda zvaigznes» (Vitālijs Kudrašovs, Ēriks Kalvāns, Žamieļs Skopenko, Daniels Skopenko) izcīnīja 3.vietu.

Savukārt Jēkabpils skeitparkā amatieri un profesionāļi rādija savas prasmes skrituļslidošanas meistara Nila Jansona organizētajās ekstrēmās skrituļslidošanas (inline) sacensībās. Uzkarsušajā laukumā sacentās arī BMX braucēji, «Ghetto Games Festivāla Ventspilī» organizatora Toma Siliņa vadībā.

Amatieru grupā skrituļslidās uzvarēja: 1.vieta Markuss Bērziņš, 2.vieta Marks Ulinskis, 3.vieta Kristafons Rudzāns. Meistaru grupā 1.vieta Niklāvs Katlavs, 2.vieta Tomass Meženiks, 3. vieta Raimonds Prīnis. Par triku meistaru tika apbalvots Danijs Ješčenko. Savukārt BMX meistraru klasē godalgotās vietas ieguva: 1.vieta Jurijs Harlamovs, 2.vieta Ralfs Plekšs 3.vieta Renāts Dmitrijevs. BMX meistaru grupā: 1.vieta Tomass Grīnbergs, 2. vieta Aigars Krjukovs, 3.vieta Mārtiņš Strazdiņš Par triku meistaru tika atzīts Ralfs Plekšs.

Šīs sezonas jaunums ir Skill BITE challenge meistarības trase, kurā pārbaudīt savu fizisko sagatavotību un izturību, lai sevi stiprinātu basketbola laukumos. Uzvarētāji U16 grupā: Evija Frīdenberga (00:54:00), savukārt U17 komandā Kārlis Vanags (01:00:40). Abi jaunieši, 3. augustā cīnīsies superfinālā Rīgā.

Kārlis Vanags, «Bite Skill Challenge» Jēkabpils posma 17+ grupas uzvarētājs: «Piedalījos «Bite Skill Challenge» trasē, jo man bija liela motivācija un vēlme uzvarēt, turklāt es jutu, ka varu būt labākais savā grupā. Un jo vairāk Tu piedalies sportiskajās aktivitātēs, jo lielāks gandarījums pašam. Sportojot tiek uzlabota veselība, fiziskā forma un Tu parādi, ka esi nodarbināts cilvēks. Sportojot tiek uzlabota veselība, fiziskā forma un Tu parādi, ka esi nodarbināts cilvēks. Jēkabpilī sportošanas iespējas šobrīd ir daudz, jo mums ir sava sporta skola, kura piedāvā ļoti daudz sporta veidus – sākot ar basketbolu, volejbolu un futbolu, beidzot ar galda tenisu, vieglatlētiku un autosportu. Jēkabpilī norisinās ar daudz sacensības vieglatlētikā un citos sporta veidos, kā arī norisinās sacensības starp skolām. Ir sporta zāles, Sporta nams, stadions, kur var trenēties un labi pavadīt laiku – gan iekštelpās, gan arī ārā.»

Nākamā iespēja eksperimentēt ceļā uz izcilību «Bite Skill Challenge» meistarības trasē ir 27.maijā Ogrē, 22.jūlijā Cēsīs un Krāslavā, 5.augustā Bauskā, 12. augustā Saldū un 26. augustā Kuldīgā.

Par balvām rūpējās pasākuma galvenie sponsori - MAXIMA, LAIMA, Mangaļi, kā arī Jēkabpils uzņēmēji «SIA DIŽMEŽS, SIA SILPEC, Peintbola klubs «X3M», «RIPO AISK», «Margret.»

Pasākuma apmeklētājiem bija arī iespēja iegūt balvas - galda tenisa, galda hokeja, dambretes un citos sporta veidos, kā arī izklaidēties Bumbumba.lv - burbuļfutbols.

Atvilkt elpu varēja baudot «Ghetto Burger» gardās uzkodas un Jēkabpils Jauniešu domes ierīkotajās atpūtas zonā ar īpaši dizainētiem JJD atpūtas krēsliem.

Seko līdzi jaunākajai informācijai JJD un Ghetto Games Facebook lapās, Instagram un Twitter kontos – @jauniesudome un @ghettogames.

Ghetto Games ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli. Ghetto Games pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku ik gadu un vairāk kā 200 000 skatītājus savos pasākumos un aktivitātēs. Tā ir platforma savu spēju pilnveidošanā neatkarīgi no izcelsmes, sociālās grupas, tautības, rases un politiskās pārliecības.Jauniešu veidotais saturs Ghetto TV sasniedz miljoniem skatītāju internetā un pasaules mediju vidē. Kustības pamatvērtības ir mīlestība, draudzība un līdzcietība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu