Jau šajā nedēļas nogalē tradicionālais «Stipro skrējiens»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

27. un 28. maijā atpūtas un sporta bāzē «Zelta zirgs», Ķegumā, norisināsies tradicionālais «Stipro skrējiens».

«Stipro skrējiens» ir viens no populārākajiem tautas sporta pasākumiem valstī. To pierāda ne vien katru gadu augošais dalībnieku un apmeklētāju skaits, bet arī nesen veiktais pētījums par iedzīvotāju iecienītākajiem sporta veidiem. Sabiedrība šo Austrumeiropā vienīgo un Baltijā pirmo masu izturības skrējienu atzina par aizvadītā gada trešo populārāko sporta pasākumu Latvijā. Pateicoties tā unikalitātei un patriotiskajai idejai, arvien vairāk ļaužu ir gatavi doties skrējiena trasē, pārvarēt desmitiem šķēršļu, skriet caur ūdeni un dubļiem, tādā veidā parādot tautas saliedētības spēku un gribasspēku, drosmi, enerģiju, spītu.

Tradicionālā «Stipro skrējiena» distance ir 9 kilometrus gara (Masu starts), kā arī būs Elites grupas skrējiens (12 km) – piemērots cilvēkiem ar augstu fizisko sagatavotību, profesionāliem sportistiem vai tiem, kuriem ir svarīgi uzrādīt labu rezultātu. Startēt var gan vīrieši, gan sievietes; atsevišķi vai arī komandās pa četriem cilvēkiem.

Ņemot vērā, ka visu fiziskās spējas nav vienlīdzīgas, bet vēlme piedalīties palielinās, «Stipro skrējiena» rīkotāji parūpējušies par jaunu distanci – Izlūku skrējiens. Piecu kilometru garajā trasē komfortabli jutīsies ikviens, kurš līdz šim nav bijis pārliecināts par dalību «Stipro skrējienā», bet ir pienācis īstais brīdis, lai pārbaudītu savus spēkus. Galvenais šeit – izjust pasākuma atmosfēru, kopības sajūtu un savstarpējo izpalīdzību. Izlūku skrējienā paredzēts viens starts gan vīriešiem, gan sievietēm, tādēļ arī pirmo reizi varēs skriet individuāli vai pārī ar kādu. Oficiāli šajā skrējienā atļauts piedalīties jau no 16 gadu vecuma. Salīdzinot ar pārējām, trase stipri vienkāršāka, tajā izvietoti skaitliski mazāk šķēršļu un to grūtības pakāpe zemāka, arī ūdens bedres būs tikai dažas un seklas.

«Stipro skrējiena» organizatori šajā gadā atkal plāno mainīt trases konfigurāciju, vairāk rūpēsies par šķēršļu un citu pārbaudījumu daudzveidību, piemēram, atsevišķas trases daļas padarot interesantākas ar papildu uzdevumiem. Skries pa mototrasi, purvaināku apvidu un smilšaināku augsni, gan pa kalniem, gan pa lejām, gan dziļākām un seklākām ūdens bedrēm.

Ņemot vērā, ka šajā reizē paredzēti septiņi atsevišķi starti, «Stipro skrējiens» pirmo reizi risināsies divas dienas. Šāds norises koncepts izvēlēts, lai organizatori spētu dalībniekus kvalitatīvāk apkalpot trasē, radītu lielākas pauzes starp skrējieniem, tādējādi samazinot rindas pie šķēršļiem. Tas palīdzēs arī uzturēt konstrukcijas nepārtraukti labā tehniskā kārtībā.

Pasākums notiks visu nedēļas nogali, tāpēc «Stipro skrējiens» būs Latvijā vēl nebijuša aktīvā dzīvesveida pasākuma gan miesā, gan garā spēcīgiem ļaudīm - «Festivāls STIPRIEM» - galvenais notikums. Apmeklētājiem un dalībniekiem sestdien un svētdien būs pieejamas dažādas citas papildu aktivitātes, spēka sporta sacensības, papildu izklaides iespējas. Parūpēsies par apmeklētāju labsajūtu, piedāvājot bagātīgu festivāla programmu. Ikvienam būs iespēja pavadīt mototrases «Zelta zirgs» teritorijā visu nedēļas nogali ar teltīm, līdzi var ņemt grilus un sarīkot kārtīgus stipro ļaužu svētkus.

Īpaši padomāts būs par bērniem. Trešo gadu notiks «Mazo Stipro skrējiens» – atraktīvas skriešanas sacensības. Īpaši bērniem no viena līdz 12 gadiem paredzēta trase, kas ietver dažādus interesantus šķēršļus, pār kuriem jārāpjas, zem kuriem jālien un jākāpj pāri. Piedalīšanās Mazo Stipro skrējienā dos iespēju saliedēt ģimeni, arī mazajiem pārbaudīt savus spēkus. Tāpat arī bez maksas ikvienam būs pieejams pasākums «Mazā stiprinieka piedzīvojumi» – sešas sportiskas un izglītojošas aktivitātes. Vecāki un vecvecāki drīkstēs palīdzēt, gūstot prieku un darbojoties kopā ar atvasēm. Visi kopā baudīt ģimenisku atpūtu varēs, spēlējot tautā zināmas spēles brīvdabas versijā. Darbosies arī radošās darbnīcas. Ikviens dalībnieks saņems diplomu un citas balviņas. Gods un slava visiem drosminiekiem.

Abas dienas uz skatuves uzstāsies DJ ar muzikālajām performancēm, bet sestdienas vakarā – Latvijā populāru grupu priekšnesumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu