Turaidā notiks Latvijas bērnu folkloras kopu svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jūnija sākumā Turaidā notiks Latvijas bērnu folkloras kopu svētki «Būt man kalna galiņā!», informē Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas daļas vadītāja Anda Skuja. Svētki notiks 3. jūnijā plkst.15.

Svētku laikā Dainu kalnā sadziedāsies bērnu folkloras kopas no visiem četriem Latvijas novadiem un Rīgas, kā arī izzinās materiālo un nemateriālo kultūras mantojumu Turaidas vēsturiskajā centrā.

Paralēli brīvdabas koncertam notiks radošās darbnīcas bērniem, kurās kopā ar Turaidas muzejrezervāta kultūrvides nodaļas darbiniekiem varēs pētīt Turaidā augošos augus un kokus, kopā ar meistari Antru Plaugo izrotāt Turaidas seno suvenīru - spieķi, ar etnogrāfi Indru Čeksteri izzināt latviešu etnogrāfiskās zīmes un «Sprīdīša skolas» skolotājas Margitas Porietes vadībā izgatavot lellītes no pļavas zāles. Svētku noslēgumā visus dalībniekus un apmeklētājus priecēs Mārtiņa burbuļu salūts un kopīgas rotaļas.

Folkloras svētkos Dainu kalnā piedalīsies Siguldas bērnu folkloras kopa «Senlejiņa», Allažu bērnu folkloras kopa «Tiptaiņi», Ozolnieku vidusskolas folkloras kopa «Knipati», Jelgavas folkloras kopa «Dimzēns», Nākotnes bērnu folkloras kopa «Dzīpariņi», Svētes folkloras kopa «Dālava», Līvānu folkloras kopa «Ceiruleits», Ventspils folkloras kopa «Rotaļnieks», Vārves folkloras kopa «Vēlava», Vilces bērnu folkloras kopa «Rukūzīte», Rīgas bērnu un jauniešu folkloras kopas «Kokle» un citas kopas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu