Norisināsies pirmais Baltijas klaunādes un pantomīmas festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau nākamnedēļ, jūnija sākumā, Rīgā un Jūrmalā norisināsies pirmais Baltijas Starptautiskais klaunādes un pantomīmas festivāls «Klauna paradīze 2017», kura ietvaros pieaugušie un bērni varēs bez maksas apmeklēt, kā arī paši piedalīties aizraujošās klaunu un mīmu izrādēs, ielu performancēs un improvizācijās.

Klaunādes un pantomības zvaigžņu festivāls norisināsies no 2017. gada 1. jūnija līdz 4. jūnijam, pulcējot vienuviet vairāk nekā 40 izcilus un pazīstamus māksliniekus - klaunus, mīmus, dažādus citus cirka žanra māksliniekus, mūziķus un dejotājus. Rīgā pasākumi norisināsies Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, teātrī «Brīvo aktieru biedrība» un citviet, savukārt Jūrmalā Jomas ielā un Jūrmalas Kultūras centrā Majoros.

Festivāla atklāšanas dienā, 1. jūnijā, norisināsies bezmaksas labdarības koncerts vairāku bērnunamu audzēkņiem, internātskolu un Rīgas bērnu Sv. Sofijas hospisa bērniem.

Savukārt 3. jūnijā Rīgā, vecpilsētas Rātslaukumā, notiks bezmaksas pasākums Rīgas iedzīvotājiem un ciemiņiem «Klaunu brīvā skatuve», kurā varēs satikt un redzēt darbībā pasaules atzītus klaunus un mīmus, aktīvi piedalīties improvizācijās ar klaunu Ante no Zviedrijas un piedzīvot dažādus pārsteigumus. Pasākums norisināsies sadarbībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju LiveRiga.

Klaunādes un pantomīmas festivāla pēdējā norises dienā, 4. jūnijā, Jūrmalas Kultūras centra laukumā Majoros un visā Jomas ielas garumā skatītājus gaida jautras klaunu, mīmu un mūzikas improvizācijas, kas īpaši patiks mazākajiem festivāla apmeklētājiem. Pēc festivāla noslēguma koncerta, kas norisināsies uz Jūrmalas Kultūras centra skatuves, Jomas ielā būs skatāms aizraujošs un krāšņs uguns šovs.

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties improvizācijās, meistarklasēs un redzēt priekšnesumus, kuros piedalās bijušā klaunu teātra «LICEDEI» un Cirque du Soleil zvaigzne Valērijs Kefts, Anna Orlova un Roberts Gorodeckijs, kuri apmeklēs festivālu teātra grupas «Anima Allegra» sastāvā, kā arī daudzi citi mākslinieki.

Skatītāji atzinīgi novērtēs arī aktiera, Tagankas teātra režisora, Maskavas «Dzejnieku Teātra» dibinātāja un dzejnieka Vlada Malenko uzstāšanās, kas ir piepildītas ar filozofiskiem un dzīvesgudriem apcerējumiem.

Pirmā Baltijas Starptautiskā klaunādes un pantomīmas festivāla «Klauna paradīze 2017» ietvaros norisināsies arī nelielām grupām paredzētas klaunādes un pantomīmas meistarklases, kuras vadīs gan ārzemju, gan vietējo teātru mākslinieki. Šo pasākumu apmeklēšanai nepieciešama biļešu iegāde www.ticketshop.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu