Mihalkovam un Zadornovam aizliedz iebraukt Ukrainā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evgenya Novozhenina / Sputnik

Ukrainā aizliegts iebraukt vairākiem Krievijas māksliniekiem, arī kinorežisoram Ņikitam Mihalkovam un komiķim Mihailam Zadornovam, teikts Ukrainas Drošības dienesta (SBU) atbildē sabiedriskajai organizācijai «Vidsič».

«Mēs no SBU esam panākuši iebraukšanas aizliegumu tādiem «zvaigžņainiem» māksliniekiem rašistiem kā Ņikita Mihalkovs, Staņislavs Govoruhins, Nadežda Babkina, Mihails Zadornovs, Irina Alfjorova, Aleksejs Paņins, Leonīds Jarmoļņiks,» teikts organizācijas paziņojumā.

SBU vērsies pie Kultūras ministrijas, kurai tagad ir jāiekļauj visi minētie mākslinieki to personu «melnajā sarakstā», kas apdraud nacionālo drošību. Tas savukārt ļaus aizvākt viņu produktus no Ukrainas ekrāniem.

SBU jau iepriekš aizliedzis Ukrainā iebraukt aptuveni 140 Krievijas māksliniekiem, arī dziedātājiem Ļevam Ļeščenko un Josifam Kobzonam, aktieriem Valentīnam Gaftam un Oļegam Tabakovam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu