Latvijas dabas muzejā paaugstināsies biļešu cenas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Dabas muzejā ieejas biļete pieaugušajiem turpmāk maksās trīs eiro līdzšinējo 2,13 eiro vietā, skolēniem vienu eiro līdzšinējo 0,71 eiro vietā, bet studentiem divi eiro līdzšinējo 1,14 eiro vietā.

Valdība šodien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto Latvijas Dabas muzeja maksas pakalpojumu cenrādi.

VARAM skaidro, ka jauni noteikumi izstrādāti, jo paredzētās izmaiņas muzeja maksas pakalpojumu cenrādī skar vairāk nekā pusi no iepriekš apstiprinātā cenrāža. Muzejs cenas par maksas pakalpojumiem ir noteicis tik augstas, cik lielas ir ar muzeja maksas pakalpojumu sniegšanu saistītās tiešās un netiešās izmaksas.

Turpmāk maksa netiks iekasēta no viena grupas vadītāja, kas pavada vidējās izglītības iestāžu audzēkņu, augstskolu studentu vai pieaugušo grupu, kurā ir 16-30 apmeklētāji. Tāpat bezmaksas ieeja muzejā būs 5-14 pamatskolēnu grupas vadītājam, diviem 15-24 pamatskolēnu grupas vadītājiem un trim 25-30 pamatskolēnu grupas vadītājiem.

Līdz šim bezmaksas ieeja muzejā bija visiem Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes, kā arī Vēstures un filozofijas fakultātes studentiem, tad tagad tāda būs visu augstskolu dzīvās dabas, ģeogrāfijas un zemes zinātņu studiju virzienu studentu grupām, kuras piesaka ekskursiju vai nodarbību muzejā.

Noteikumos tiks saglabātas atlaides visām sabiedrības grupām, kurām tādas bija jau iepriekš - bērnunamu audzēkņiem, politiski represētām personām, daudzbērnu ģimenēm un citiem.

VARAM skaidro, ka pastāvīgi tiek veikti uzlabojumi muzeja izglītības darbā un gatavoti dažādi izglītojoši materiāli, kas papildina ekskursijas un nodarbības un kas prasa papildus laiku un materiālu resursus, ir nepieciešams paaugstināt cenu muzeja piedāvāto ekskursiju, nodarbību un muzejpedagoģisko programmu, lekciju, izbraukuma nodarbību «Muzejs mūsu bagāžā», kā arī tematisku pasākumu sagatavošanai un vadīšanai. Noteikumu projekts paredz diferencēti paaugstināt pakalpojuma cenu visām apmeklētāju grupām - izglītojamo un pieaugušo grupām latviešu valodā, krievu valodā un angļu valodā.

Tiek paaugstināta maksa arī par tādu muzeja pakalpojumu kā mutiskas un rakstveida konsultācijas sniegšanu par dažādām tēmām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu