Kuldīgas novadā notiks Peoniju dārza svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Kuldīgas novadā Pelču pagasta peoniju dārzā «Ziedoņi» sāksies Peoniju dārza svētki, informēja stādaudzētavas «Ziedoņi» pārstāve Agnese Lapsiņa.

Svētki norisināsies 11.jūnijā, 17. un 18. jūnijā.

Peoniju dārzs «Ziedoņi» piedāvā vienu no Latvijā lielākajām peoniju kolekcijām, kurā ir 200 lakstaino peoniju un 25 krūmpeoniju šķirnes. Jau ceturto gadu peoniju ziedēšanas laikā visi puķu draugi tiek aicināti baudīt peoniju krāšņumu un daudzveidību svētku noskaņā. Dārza svētku apmeklētājiem būs iespēja aplūkot ziedošu peoniju dārzu un peoniju kompozīcijas floristikā.

Peoniju kolekcionāre Dagnija Voika konsultēs par peoniju audzēšanu un demonstrēs peoniju stādīšanas pamatelementus. Būs iespēja iegādāties puķu stādus un uzzināt par peonijas saknes izmantošanu skaistumkopšanā. Darbosies vasaras kafejnīca ar vietējiem lauku gardumiem. Savukārt bērni varēs veidot savas peonijas radošajā darbnīcā. 17.jūnijā un 18.jūnijā plkst.12 dārza svētku apmeklētāji aicināti uz vijolnieka Edgara Ziņģes koncertu.

Peoniju kolekcija «Ziedoņos» izveidota desmit gadu laikā un katru gadu tiek papildināta ar stādiem no lielākajiem peoniju audzētājiem Nīderlandē, Anglijā, Francijā, Vācijā un citās valstīs. «Ziedoņos» ir aplūkojams arī iekopts daiļdārzs un retu koku un krūmu stādījumi, bet vasaras vidū priecē īrisu un dienziežu kolekcijas.

Peonijas dzimtene ir Ķīna. Kopš seniem laikiem peonija tiek uzskatīta par mīlestības un labklājības simbolu. Daudzos seno tautu ticējumos teikts, ka mājās, kur aug peonijas, valda miers, saticība un mīlestība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu