Bundzinieku samitā Grīziņkalnā pulcējas 300 bundzinieki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, Grīziņkalnā, 9. jūlijā aizvadīts jau trešais Baltijas valstu bundzinieku samits, kurā pulcējās ap 300 bundzinieku, informē «Ghetto Media house».

Baltijas bundzinieku samita laikā visi 300 bundzinieki sinhroni izpildīja vairākus ritmus un dziesmas. Tas bija īsts muzikāls baudījums ne vien pašiem bundziniekiem, bet arī apmeklētājiem, tādēļ ikviens interesents neatkarīgi no vecuma grupas un interesēm tika aicināts bezmaksas 9.jūlijā apmeklēt Baltijas bundzinieku saietu. Savukārt par pasākuma dalībnieku tika aicināts piedalīties ikviens bungotājs, kam ir pieejamas savs bungu komplekts un paklājiņš.

Bundzinieks un pasākuma organizators Andžejs Grauds norādījis, ka «Baltijas bundzinieku samits ir kā sniega pika, kura tikko sākusi velties no kalna un pavisam drīz pārvērtīsies lavīnā». No šķietami utopiskas idejas Baltijas bundzinieku samits ir kļuvis par lielāko bundzinieku pasākumu Ziemeļeiropā. Šis pasākums ir atvērts ikvienam, kurš, kaut pat nedaudz,ir saistīts ar bungām un ritmu.

Ārpus kopējā un iespaidīgā samita dalībnieku bungu priekšnesuma Baltijas bundzinieku samitā bija pieejamas Latvijā un Baltijā zināmu bundzinieku meistarklases, dažādi priekšnesumi, bundzinieku krāmu tirgus un dažādi konkursi, tostarp arī Bundzinieku rings.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu