Kultūras ministrija par 63 178 eiro īstenos romu integrācijas projektu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valdība otrdien atļāva Kultūras ministrijai (KM) uzņemties ilgtermiņa budžeta saistības, īstenojot 65 178 eiro vērtu romu integrācijas projektu. Projekta «Latvijas romu platforma II: dialogs, līdzdalība un savstarpēja mācīšanās» kopējais budžets ir 63 178 eiro, no kura lielākā daļa jeb 60 018 eiro ir Eiropas Komisijas (EK) finansējums. Savukārt valsts budžeta līdzfinansējums projektam ir 3160 eiro. Projekta norises laiks noteikts no šī gada 1.jūlija līdz nākamā gada 30.jūnijam.

KM informatīvajā ziņojumā vadībai norādīts, ka galvenais projekta mērķis ir attīstīt 2016. gadā izveidoto Latvijas romu platformu, veicinot sadarbību, konsultāciju un dialogu starp romiem un pārējo pilsonisko sabiedrību. Īpašs uzsvars tiks likts uz romu jauniešiem, valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvjiem, darba devējiem un sociālajiem partneriem, lai nodrošinātu efektīvu romu integrācijas politikas pasākumu īstenošanu un koordināciju valsts, reģionālā un vietējā līmenī.

KM min, ka projekta īstenošanā plānots iesaistīt 75 valsts pārvaldes pārstāvjus, tai skaitā 55 pašvaldību pārstāvjus un speciālistus, 20 ministriju un to pakļautībā esošu aģentūru pārstāvjus, kā arī 72 romu pārstāvjus un 15 pārstāvjus no romus nepārstāvošām nevalstiskajām organizācijām. KM lēš, ka projekta netiešā mērķauditorija varētu būt ap 500 cilvēku.

Plānotie projekta pasākumi ir izveidoti, balstoties uz diskusijām ar romu tautības pārstāvjiem un «Reģionālo ekspertu tīkla romu integrācijas jautājumos» pārstāvjiem iepriekšēja projekta «Latvijas romu platforma I» laikā, norāda ministrijā. Paredzēts realizēt vairākus pasākumus, tostarp reģionālo ekspertu tikšanos un labās prakses vizīti Limbažu novadā, ikgadējo Latvijas romu platformas sanāksmi un semināru «Romu pārstāvju labāka pieeja darba tirgum», kas tiks rīkots sadarbībā ar darba devējiem un sociālajiem partneriem.

Projekta īstenošanas gaitu koordinēs KM izveidota koordinācijas darba grupa'. Pārskats par tā īstenošanas gaitu un sasniegtajiem rezultātiem tiks veidots vismaz trīs reizes projekta laikā.

Projekts «Latvijas romu platforma II: dialogs, līdzdalība un savstarpēja mācīšanās» ir daļa no Eiropas Savienības veidotās programmas «Tiesības, vienlīdzība un pilsonība 2014-2020».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu