Latvijas galda spēle soļa attālumā, lai kļūtu par pasaulē labāko spēli bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šā gada 19.jūnijā tiks paziņoti pasaulē prestižākās galda spēļu balvas «Spiel des Jahres» ieguvēji bērnu spēļu kategorijā. Trīs nominantu vidū ir arī Latvijā radītā galda spēle «Ice Cool», ko izdevis «Brain Games». Spēles autori pošas ceļam uz Hamburgu, lai pirmdien uzzinātu, vai latviešu inovatīvā spēle iegūs «Oskaram» pielīdzināmo balvu.

Latvijā radītā galda spēle «Ice Cool» šobrīd ir soļa attālumā no lielākās iespējamās atzinības, ko galda spēle var sasniegt: nominācija pasaulē prestižākajai galda spēļu balvai «Spiel des Jahres» (Gada labākā spēle) kategorijā «Kinderspiel des Jahres» (Gada labākā spēle bērniem). Ikgadējās balvas nominanti tika nosaukti šā gada 22. maijā, savukārt uzvarētāji būs zināmi 19. jūnijā. Nominēti ir vien trīs kandidāti, tātad spēle «Ice Cool» jau ir ierindota šā gada trīs pasaulē labāko bērnu spēļu vidū.

«Ja mēs galda spēles salīdzinātu ar filmām, tad balva «Spiel des Jahres» nozīmes ziņā ir pielīdzināma ASV kinoakadēmijas balvai «Oskars». Esam lepni, ka arī galda spēles var nest Latvijas vārdu pasaulē,» saka Egils Grasmanis, «Brain Games» valdes priekšsēdētājs.

Spēles ilustrators ir Latvijā zināmais mākslinieks Reinis Pētersons. Savukārt kā autors uz spēles vāka norādīts Brian Gomez, kas patiesībā ir pseidonīms četru «Brain Games» darboņu komandai, kurā ietilpst Egils Grasmanis, Jānis Grunte, Edgars Zaķis un Reinis Butāns. Tieši viņi šobrīd pošas ceļam uz Hamburgu, kur 19. jūnijā plkst. 11.30 pēc Latvijas laika sāksies apbalvošanas ceremonija, lai noskaidrotu uzvarētājus. Interesentiem būs iespēja sekot līdzi tiešraidei «Brain Games» Facebook kontā https://www.facebook.com/BrainGamesPublishing/

Balvai var tikt izvirzītas spēles, kas izdotas Vācijā pēdējo 12 mēnešu laikā. Spēle «Ice Cool» ir radīta un izdota Latvijā, kur tās izdevējs ir «Brain Games», savukārt Vācijā to izdod un izplata «Brain Games» sadarbības partneris Vācijā «Amigo Spiele». Pateicoties ārvalstu partneriem, spēlei «Ice Cool» jau ir 15 starptautiski izdevumi, tā ir tulkota vairāk nekā 20 valodās un pieejama aptuveni 40 valstīs. Visā pasaulē ir pārdoti jau 100 000 spēles «Ice Cool» eksemplāru.

Pirmo reizi spēle tika prezentēta 2016. gada 3. jūnijā Lielbritānijas galda spēļu izstādē «UK Games Expo 2016», kur tā kļuva par vienu no ievērojamākajiem jauninājumiem un uzreiz ieguva balvu «UK Games Expo Award 2016» kā labākā bērnu galda spēle 2016. gadā. Gada laikā spēle ir ieguvusi vairāk nekā 10 starptautiskas balvas un nominācijas.

Spēles aizraujošākais elements ir veids, kā pingvīnu figūriņas tiek virzītas pa spēles laukumu – spēlētāji var likt tām slīdēt, virpuļot, atsisties pret sienām un pat lēkt tām pāri. Spēlei ir arī unikāls laukuma izkārtojums 3D formātā, ko veido kastes, kas pēc spēles beigām sakārtojamas viena otrā un kopā veido kompaktu iepakojumu vienā kastē. «Ice Cool» ir galda spēle 2-4 spēlētājiem no 6 gadu vecuma, un vienas izspēles vidējais laiks ir 30 minūtes. Katrā raundā viens no spēlētājiem ir pingvīnu ķērājs, kamēr pārējie pingvīni cenšas izspraukties cauri durvīm un noķert zivis. Uzvarētājs ir spēlētājs ar lielāko punktu skaitu uz zivju kartītēm. Vairāk informācijas par spēli un video pieejams http://www.publishing.brain-games.com/ice-cool

Par Spiel des Jahres

«Spiel des Jahres» mērķis ir apbalvot dizainā un kvalitātē izcilas spēles. Balva tika radīta 1978. gadā, savukārt nominācija «Kinderspiel des Jahres» tika ieviesta 1989. gadā. Vācija pārstāv vienu no lielākajām un senākajām galda spēļu industrijām, līdz ar to Vācijā radītā balva iemantojusi pasaules prestižākās balvas statusu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu