Ir noskaidrots Baltijas labākais bārmenis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

15. jūnijā ar spraigu finālu noslēdzās World Class Baltijas posms, kurā labākie bārmeņi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas cīnījās par iespēju pārstāvēt Baltiju konkursa World Class lielajā finālā Meksikā jau šāgada rudenī. Uzvaru izcīnīja lietuvietis Vaiņus Balčaitis, kurš tika atzīts par labāko no deviņiem finālistiem.

Kopā pusfinālā startēja 30 bārmeņi, kuriem bija jāizpilda trīs uzdevumi un kurus vērtēja trīs starptautiskas žūrijas locekļi un trīs labākie Baltijas pavāri. Visi dalībnieki bija nopietni sagatavojušies un parādīja augstu profesionalitāti. Konkurss norisinājās dinamiski, organizēti un ļoti kvalitatīvi. Tika vērtēta tehnika, zināšanas, prezentēšanas spējas un pati personība – dalībnieki eksperimentēja, improvizēja un atgriezās vēstures faktos, lai uzstāšanās būtu interesanta.

«Sajūtas ir neaprakstāmas, jo gatavošanās konkursam bija smags darbs un paņēma ļoti daudz laika. Darīju visu, cik vien labi varēju, un nepadevos – ticēju sev. Visu konkursa laiku es biju es pats, kas arī ir mana panākumu atslēga. Savas zināšanas un pieredzi izmantoju ikdienā savā bārā un strādāju pie kokteiļu kultūras attīstības Lietuvā. Baltijas fināls bija noorganizēts profesionāli, un Meksikai esmu gatavs,» sajūtās dalās Vaiņus.

Latvijas finālā uzvaras laurus plūca Arvis Zēmanis, kurš skaidro, ka pēc konkursa nav vienas sajūtas: «Esmu noguris, iepazinis sevi, pārbaudījis metodes un ļoti priecīgs. Izdarīju visu, ko varēju. World Class konkurss prasa augstākā līmeņa sagatavošanos, aizrautību un tehniku. Visi seši pusfināla un fināla uzdevumi atmasko katra spēcīgās un vājās puses. Grūtākais bija to visu apvienot ar ikdienu un veltīt tam pietiekami daudz laika – ir sajūta, ka pusgadu esmu bijis armijas cienīgās apmācībās. Pārbaudīju un pārliecinājos, cik svarīga ir metodika it visā, ko daru.»

Pusgada garumā ne tikai bārmeņi mācījās, auga un pieņēma izaicinājumus, bet arī bāru īpašnieki, patērētāji un visa nozare kopumā spēra lielus soļus pretī jaunai kvalitātes zīmei piedāvāto produktu klāstā, apkalpošanas servisā un kopējā atmosfērā. «Konkursā piedalījās 30 bāri. Ņemot vērā mazo Rīgu, tas ir ļoti liels skaits. Protams, iegūst visi, jo, piedaloties šādos konkursos, ir iespēja attīstīties. Divu dienu laikā ir bijuši dažādi uzdevumi, kas pārbaudīja bārmeņu zināšanas un prasmes, tā izslēdzot iespēju, ka kādam varēja vienkārši paveikties. Šī ir bijusi fantastiska un vēl nebijusi iespēja Latvijas bāriem,» komentē World Class pārstāvis Baltijā Edgars Elsbergs.

Latvijā konkurss norisinājās pirmo reizi, bet pasaulē tas notiek jau devīto gadu un tajā piedalās 55 valstis, kas ļauj lielākā perspektīvā izvērtēt tā ieguvumus. Sākumā tās bija sacensības tikai bārmeņiem, bet tagad tā ir pasaulē lielākā nozares platforma. «Baltijā līmenis ir ļoti augsts, kaut gan divas valstis piedalījās pirmo reizi. Visas trīs valstis ir ļoti līdzīgas profesionālajā sniegumā, tomēr katra sevi interpretē citādi, izceļot unikālo no sava reģiona, – guvu iedvesmu, redzot jaunas dzērienu sastāvdaļas. World Class pārbauda visus aspektus, kas veido labu bārmeni. Veiksmes formulas pamatā ir viesmīlība un spēja veidot saikni ar savu viesi, aizvedot viņu piedzīvojumā. Meksikā konkurss būs kā maratons sešu dienu garumā, kurā visi dalībnieki ir kā ģimene. World Class konkurss ir kā ilgtermiņa investīcijas bārmeņos, kuri ir tie, kas veido nozari kopumā,» stāsta Diageo Reserve zīmolu pārstāvis un žūrijas loceklis Will Thompson.

Latvijai šis ir bijis lielisks sākums ar daudziem pavērsieniem. Tā ir iespēja redzēt, mācīties un būt daļai no lielās pasaules pieredzes, tāpēc World Class konkurss turpinās darbību Latvijā arī nākamajā gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu