Lietuvā krities muzeju un galeriju apmeklējums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lietuvā pēdējo triju gadu laikā krities muzeju un galeriju apmeklējums, liecina aptauja, ko pēc Kultūras ministrijas pasūtījuma veikusi kompānija «Socialines informacijos centras».

Pēdējā gada laikā muzejus un galerijas apmeklējuši 35% respondentu jeb par astoņiem procentpunktiem mazāk, nekā liecināja analoģiska 2014. gadā veikta aptauja.

Kultūras ministrija šo tendenci skaidro ar «virtuālās informācijas telpas piedāvāto iespēju paplašināšanos» un kultūras patērētāju augošajām prasībām, norādot, ka muzejos, galerijās un izstādēs gūstamās kultūras informācijas pieprasījumu daļēji aizstāj televīzijā un internetā pieejamā informācija.

99,9% aptaujāto teikuši, ka pēdējo divpadsmit mēnešu laikā «vismaz reizi patērējuši vismaz vienu kultūras produktu». Kā norāda pētījuma autori, šāda statistika skaidrojama ar to, ka kultūras produktu klāstā iekļauta arī, piemēram, kultūras pārraižu skatīšanās televīzijā vai ziņu lasīšana internetā.

61% respondentu pēdējā gada laikā apmeklējuši vismaz vienu dejas, mūzikas vai teātra pasākumu, 25% - fotogrāfiju, gleznu vai amatniecības darinājumu izstādi, vēl 53% apciemojuši vismaz vienu kultūras mantojuma objektu.

Intereses trūkums par kultūras darbību raksturīgs 33% aptaujas dalībnieku, atzīmē Lietuvas Kultūras ministrija.

Aptaujā, kas notika no 20. februāra līdz 4. aprīlim, uzklausīti 1202 Lietuvas iedzīvotāji, kas vecāki par 15 gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu