Jauno jātnieku skola šogad svin desmito jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šis gads «Jauno jātnieku skolai» ir jubilejas gads, jo aprit desmit gadi kopš pamatu ielikšanas un pirmajām sacensībām. Šajā sezonā plānojam četrus pasākumus, no kuriem vēl būs divi Vanilla Travel posmi no 22. līdz 23. jūlijam un no 16. līdz 17. septembrim. Savukārt lielākais šis vasaras notikums notiks 18. un 19. augustā Vislatvijas zirgu dienās - aktīvās atpūtas un brīvdabas izklaides pasākums sporta centrā Inčukalnā, kas katru gadu pulcē zirgu sportistus, audzētājus un mīļotājus vienkopus divu dienu garumā.

«Desmit gadu garumā, sākot no nulles, esam paveikuši daudz - izveidojuši modernu jāšanas sporta kompleksu ar diviem augstas kvalitātes āra laukumiem, ko šogad atjaunojām, iesaistot vācu ekspertus no Bohlman, kuri bija ieradušies ar delegāciju un sniedza padomus ideālas grunts izveidē. Mums ir Latvijā lielākā jāšanas manēža ar plašiem, mūsdienīgiem staļļiem. Šogad arī plānojam turpināt labiekārtot un pilnveidot infrastruktūru un pabeigt otro slēgto manēžu, kas ļaus trenēties neatkarīgi no laika apstākļiem vairākiem jātniekiem vienlaikus. Domājam ne tikai par sportistiem, uzlabojot laukuma segumus, bet arī par tiem, kuriem vēl ir tikai sapnis iepazīties ar zirga būtību un kādreiz uzsēsties zirga mugurā. Tādus cilvēkus mēs gaidām, lai kopā spertu pirmos soļus un atklātu zirgu pasauli kopā. Tāpēc šajā sezonā atklāsim pastaigu takas brīvā dabā zirga mugurā pieredzējušu treneru uzraudzībā. Atrodoties tik skaistā meža ielokā, kas ir tikai pusstundas brauciena attālumā no Rīgas, vēlamies visiem dot iespēju izbaudīt zirga un dabas mijiedarbibu, kas dod lielu mieru un enerģiju, lai atkal dotos uz Rīgu vai kādu citu pilsētu savus ikdienas darbus veikt ar divtik lielu prieku,» stāsta «Jauno jātnieku skolas» valdes priekšsēdētāja Elīna Dzenuško.

«Desmit gadu laikā ir izveidota spēcīga un pieredzējuša treneru komandu, ko esam iedalījuši trīs kategorijās, ņemot vērā treneru talantus un iepriekšējo pieredzi. Iesācējiem ir savs treneris, amatieriem savs un profesionāļiem jau treneri sportisti, kas trenē konkūrā. Pie mums strādā arī iejādes trenere, kas lieliski jūt zirga un cilvēka mijiedarbību, atrodot katram individuālu pieeju. Kā trenerim man ir liela laime redzēt un piedzīvot, kā cilvēki pārmainās, kā viņi izveido attiecības ar sevi, zirgu un apkārtējo pasauli, jo zirgs parāda gan stiprās, gan vājās puses. Ir tik skaisti redzēt tās ģimenes, kas atved bērnus, lai iepazīstinātu ar zirgu. Īpašs man ir viens stāsts, kad māte atved divus dēliņus uz iepazīšanās nodarbību, viens no viņiem sākumā saka, ka nekad nekāps ponija mugurā. Redzot, kā brālis iedraudzējas, arī viņš sajūt to spēku tuvoties un pamēģināt. Pēc nodarbības abi kļuva labākie draugi un puisēns regulāri brauc draudzēties un jāt ar poniju. Skaistu stāstu ir tik daudz, jo zirgi ļoti palīdz ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem, it sevišķi mūsdienu trauksmainajā pasaulē,» atklāj Andris Buklovskis, «Jauno jātnieku skolas» staļļu pārvaldnieks un treneris.

Nākamie Vanilla Travel turnīra posmi

Turnīra 2. posms – 22.-23. jūlijs

Turnīra 3. posms, fināls - 16.-17. septembris

Vislatvijas zirgu dienas - 19.-20. augusts

Jauno jātnieku skola kopš 2007. gada ir viens no modernākajiem sporta kompleksiem Baltijā, ar diviem augstas kvalitātes āra laukumiem, Latvijā lielāko jāšanas manēžu un plašiem, mūsdienīgiem staļļiem.

Plašāka informācija - www.latvianhorses.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu