Ceļvedis: LAMPA, Dārza svētki, Zemeņu festivāls, kantrī, Rīgas Ritmi u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajās brīvdienās mūzikas pasākumu daudzveidīgās iespējas sitīs augstu vilni - daudzviet Latvijā būs baudāma kvalitatīva mūzika, kā arī līksmot varēs vairākos festivālos. Gardumus medīt jādodas uz Rundāles pils dārza svētkiem, bet Koknesē un Pļaviņās gaidāma pilsētu gada dienas balle. Tie, kam vēlme ir asināt prātu un ir ko teikt, - prom uz Cēsīm, festivālu «Lampa»!

PASĀKUMI

Trešais Sarunu festivāls «LAMPA» Cēsu pils parkā

Apziņas eksperimenti, praktiskās darbnīcas, performances, spēles, viktorīnas, diskusijas, izrādes un pat grēksūdzes – trešais Sarunu festivāls LAMPA neatstās vienaldzīgus pat visprasīgākos apmeklētājus. Šogad LAMPA sevi piesaka ar nebijušu vērienu – vairāk nekā 200 pasākumu par dažādām tēmām no dažādām vietām Latvijā un pasaulē. LAMPA atkal iemirdzēsies pēc mēneša, 30. jūnijā un 1. jūlijā, Cēsu pils parkā. Ieeja – bez maksas.

https://www.festivalslampa.lv/

Foto: publicitātes

Nedēļas nogalē Rundāles pils Dārza svētki

Jūlija pirmajā sestdienā - rožu ziedēšanas laikā - Rundāles pils dārzā notiks ikgadējie Dārza svētki. Dārza svētki ikreiz aktualizē kādu īpašu tēmu. Aizvadītajos gados pievērsām uzmanību gan rozēm, gan tulpēm un citām sīpolpuķēm, gan kokaugu kolekcijām, vēsturiskajām oranžērijām un parteriem, gan strūklakai un Zaļajam teātrim. Šogad Dārza svētki veltīti medību tēmai. Pasākuma programma ir piemērota dažādām vecuma grupām - tiklab vietējiem iedzīvotājiem, kā ārvalstu tūristiem. Īpaši gaidām ģimenes ar bērniem! Svētku viesiem piedāvājam iespēju apskatīt parku un pili, plašu kultūras un izglītojošu programmu, dažādas izklaides ģimenes vai draugu lokā, arī iepirkšanos tirdziņā, kur savu preci piedāvās gan vietējie, gan kaimiņvalstu stādaudzētāji, amatnieki, mājražotāji.

Foto: publicitātes

Koknesē gaidāmi novada svētki «Koknesei 740»

Šogad Koknese svin 740 gadu jubileju. Arī gadskārtējie Kokneses novada svētki, kas norisināsies 30. jūnijā un 1. jūlijā, būs veltīti senās Hanzas pilsētas Kokneses dižajai gadskārtai. Gaidāmo svētku moto «Koknesei 740» apliecina - mūsu bagātība ir senas tradīcijas, bagāta vēsture un kultūrvēsturiskais mantojums! Svētku vakara koncertā «Tu un es» piedalīsies iemīļoti mūziķi - Aija Andrejeva, Antra Stafecka, Dināra Rudāne, Alex, Jānis Buķelis (Buks), Atis Ieviņš un grupa COLT, bet īsti dzimšanas dienas svētki nav iedomājami bez lustēšanās zaļumballē, tādēļ - «Lai līksmojam, lai svinam!» Kokneses parka estrādē kopā ar grupu «ROJA» un DJ MadVip. Pusnaktī Kokneses estrādē svētku uguņošanā debesīs uzziedēs krāsaini ziedi, un varēsim sacīt: «Daudz laimes dzimšanas dienā, Koknese!»

Foto: publicitātes

Kungu ielas radošajā kvartālā notiks Zemeņu festivāls

Sestdien, 1. jūlijā, no pulksten 10 līdz 15 Liepājas Kungu ielas radošajā kvartālā gaisā virmos zemeņu smarža, jo tajā norisināsies Zemeņu festivāls, kura ietvaros notiks arī gardāko kūku konkurss, kurā kūku cepēji sacentīsies savā konditorejas mākslā, izrādot un lepojoties ar savām kūku gatavošanas prasmēm. Festivāla ietvaros tiks atzīmētas arī Kungu kvartāla piecu gadu jubilejas svinības. Pasākuma laikā vasaras noskaņās norisināsies arī Zaļais tirdziņš, kurā ikviens varēs iegādāties dažādus no zemenēm pagatavotus produktus, amatnieku izstrādājumus un, protams, zemenes. Uz dzīvā pavarda gatavosies arī Kungu kvartāla saimnieces zemeņu klimpu zupa, kuru nobaudīt varēs ikviens apmeklētājs.

Foto: publicitātes

Tirgus un kustību meistardarbnīca «Izdejo papīru»

1. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartāla pagalmā norisināsies iknedēļas zemnieku un amatnieku tirgus. Paralēli tam no plkst. 11.00 līdz 15.00 bērniem būs iespēja piedalīties kustību meistarklasē «Izdejo papīru», kuru vadīs somatikas un kustību improvizācijas pasniedzēja Madara Garklāva. Nodarbības vadītāja Madara īsumā par meistardarbnīcu saka tā: «Veltīsim laiku, lai neverbāli atbildētu uz jautājumiem: ko var uzzīmēt dejojot un ko var izdejot zīmējot?» Ik pa stundai (proti, 11.00, 12.00, 13.00 un 14.00) sāksies Madaras vadītā nodarbība, pēc tās līdz nākamās stundas sākumam būs iespēja brīvi izpausties līnijās, laukumos un kustībā. Uz nodarbību ieteicams vilkt ērtas drēbes, kuras nebūtu žēl nosmērēt.

Foto: publicitātes

Svinēs Pļaviņu pilsētas 90 gadu jubileju

30.jūnijā ikvienam iespēja piedalīties piektdienas pēcpusdienas piknikā Pļaviņu pļavā. Tur notiks Pļaviņu pīrāgu parāde, darbosies Pļaviņu pilsoņu pasu galds un pirts uz riteņiem «Kalna pirts». Iluzionists izklaidēs ar maģiskiem trikiem. Piknikotāji tiks cienāti ar Pļaviņu plostnieku putru un Pļaviņu padzērienu. Par piknika mūziku gādās «Kreicburgas ziķeri» un viesi no ārvalstu sadraudzības pilsētām. Piknika ciemiņi aicināti Pļaviņu pļavā izraudzīties un noformēt savu piknikvietu un tērpties puķu rakstu apģērbā. 30.jūnija vakars veltīts jauniešiem. Muzicēs «Edavārdi», Melikols, Ansis un Oriole. Svētku kulminācija būs 1.jūlijā, kad jubilejas pasākumi notiks visas dienas garumā un noslēgsies ar koncertu «Pļaviņas rotā» un pusnakts uguņošanu.

KONCERTI & FESTIVĀLI

Foto: publicitātes

Dikļos izskanēs Dziesmu un deju svētku ieskaņas koncerts

Šovasar īpašos ieskaņas koncertos visiem interesentiem ir iespēja iepazīties ar XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Noslēguma koncerta «Zvaigžņu ceļā» repertuāru. Sestdien, 1. jūlijā, Dikļos, Neikenkalna dabas koncertzālē pulcēsies 75 Vidzemes reģiona kori, Vidzemes pūtēju orķestri, deju kolektīvi «Ačkups», «Agrā rūsa», «Austris», «Gauja», «Pastalnieki», «Sadancis», «Teiksma», pavadošā grupa Raimonda Macata vadībā, lai jau trešajā ieskaņas koncertā atskaņotu visu Noslēguma koncerta repertuāru. Neikenkalna dabas koncertzāle ir veidota atšķirīga no līdz šim pierastām šāda veida estrādēm. Vietas unikālās akustiskās īpašības veidotas ar ūdens spoguli, koka konstrukcijām, esošiem parka stādījumiem, terasēm un nogāzēm. Skatītāju vietas izvietotas Mazbriedes upes pretējā krasta nogāzē, uz kuru ved pontonu tilts pār upi.

Foto: publicitātes

Notiek «Starptautiskais Diksilendu mūzikas festivāls 2017»

«Starptautiskais Diksilendu mūzikas festivāls 2017» šogad norisināsies no 29. jūnija līdz 1. jūlijam, triju dienu garumā piedāvājot koncertus Rīgā, Limbažos un, protams, festivāla galvenajā norises vietā - Umurgā. Koncertos uzstāsies ne tikai profesionāļi no Latvijas, bet arī viesi - mūziķu apvienības no Zviedrijas un Čehijas. Festivāls notiks jau sesto reizi. Par šā gada viesiem producents stāsta, ka tās būs divas profesionālas mūziķu grupas: «Second Line Jazzband» no Gēteborgas (Zviedrija) un «The Dixie Hot Licks» no Pilzenes (Čehija). Savukārt Latviju šā gada festivālā pārstāvēs «Sapņu komanda», Liepājas E. Melngaiļa mūzikas vidusskolas «Bigband Combo», diksilends «Sigulda» un, protams, «Sunny Groove Dixie». Festivāla galvenās dienas - 1.jūlija - programmas vadības groži tiks uzticēti Latvijas Radio ētera personībai Robertam Ošiņam. 1.jūlijā Umurgā pēc koncerta nakts ballē muzicēs apvienība «Zaļā galma kapella».

Foto: publicitātes

Elektroniskās mūzikas un etnoperkusiju performance uz ūdens kanālmalā

Arī Rīgas centrā tagad iespējams baudīt īstenu festivāla cienīgu atmosfēru, turklāt neieguldot ne centa par ieejas biļeti! Jau šajā sestdienā 1.jūlijā no pl.19:00 Rīgas parka kanālmalā Radio ielā 1 uz pontona uzstāsies elektroniskās mūzikas un etnoperkusiju apvienība Kanisaifa, kura izveidojusies no Latvijā zināmā perkusiju meistara Nila Īles radītā etnoperkusiju projekta Afroambient (koncerta video pieteikums šeit: http://ejuz.lv/epc). Koncertu būs iespēja klausīties gan uz ūdens, laivojot pa kanālu, ko nodrošinās piedzīvojumu organizācija Lūzumpunkts no sava laivu punkta Andrejsalā, gan ērti iekārtojoties zālājā (Rezervācija šeit: www.facebook.com/kasdaarzaa). Pasākuma organizatori kafejnīca KASDĀRZĀ padomājuši par patīkamiem pārsteigumiem klausītājiem – pasākuma laikā piedāvājumā būs piknika grozi ar plediem, kā arī turpat parkā būs pieejamas grila ēdienu stacijas un saldumu stūris ar cukurvati un citiem gardumiem. Savukārt koncerta starplaikos apmeklētājus priecēs Dj Pupa.

Foto: publicitātes

Ogres kantrimūzikas festivālā mākslinieki no Vācijas, ASV un Lietuvas

30. jūnijā un 1. jūlijā Ogres salā notiks otrais Ogres kantrimūzikas festivāls «Contry Island». Pirmā diena – 30. jūnijs - vairāk tiks veltīta tradicionālajam country un rhytm&blues. Latviju šajā dienā pārstāvēs iecienītie kolektīvi «Klaidonis», «JukeBox» un «Sestā jūdze», turklāt šī diena būs īpašs veltījums šopavasar mūžībā aizgājušajam leģendārajam grupas «Čikāgas piecīši» dibinātājam Albertam Legzdiņam (1933 – 2017). Otrajā dienā – 1. jūlijā -, kuras devīze ir americana, vairāk skanēs modernais kantri, kantriroks un rhythm&blues. Ar īpašu programmu festivālā piedalīsies lietuviešu dziedātāja Alvita, kura kopā ar Viktoru Timašovu sagatavojusi Hanna&McEuen programmu. Jāatgādina, ka Džeimija Hanna (Jaime Hanna) un Džonotans Makīeins (Jonothan McEuen) ir slavenās grupas Nitty Gritty Dirt Band abu līderu jaunākās atvases. Vēl šajā dienā uzstāsies «Creedence Tribute» (Lietuva), ko izveidojis Aleksandrs Belkins. Nosaukums visu pasaka: klausīsimies un dejosim pie Džona Fogertija un Creedence Clearwater Revival dziesmām. Festivālu noslēgs amerikāņu kantriroka grupa Modern Earl. Šī grupa Latvijas klausītājiem jau ir labi pazīstama, un viņu sniegumu var salīdzināt vienīgi ar Charles Daniels Band vai Lynyrd Skynyrd skanējumu.

Foto: publicitātes

Liepājā vācu popsoula apvienība «De-Phazz»

Lai arī laiks, kad topā bija atslodzes jeb easy listening mūzika un ļaudis pirka krāšņi noformētus kompaktdiskus ar neskaitāmām «Buddha Bar» un «Smooth Jazz Chill Out Lounge» izlasēm, ir sen aizgājis, mūziķi, kuri šajā īsajā laikā kļuva populāri, turpina koncertēt. Viena no šādām grupām ir vācu popsoula, atslodzes džeza apvienība «De-Phazz», kas šovasar 1. jūlijā plkst 20 uzstāsies Liepājā, koncertzālē «Lielais dzintars». Koncerta laikā klausītāji varēs iepazīties ar «De-Phazz» jaunākā albuma «Prankster Bride» (2016) kompozīcijām, kā arī dzirdēt jau sen pazīstamas un iemīļotas dziesmas.

Foto: publicitātes

Doma dārzā blūza dziedātāja Rūtija Fostere

30. jūnijā Doma dārzā plkst. 21 festivāla «Rīgas Ritmi 2017» ietvaros uzstāsies amerikāņu blūza, gospeļa un soula māksliniece Rūtija Fostere (Ruthie Foster). Koncertā uzstāsies arī itāļu akordeonists Simone Zančini (Simone Zanchini) un Latvijas Radio bigbends. Festivālā «Rīgas ritmi» māksliniece pirmatskaņos koncertprogrammu ar Latvijas Radio bigbendu. Koncertā būs dzirdami skaņdarbi no Fosteres albumiem, kā «The Phenomenal Ruthie Foster», «Runaway Soul», «The Truth According to Ruthie Foster», īpašās «Grammy» un «Emmy» balvām nominētā Džona Bīzlija (John Beasley) aranžijās. Kā arī skaņdarbi no pēdējā, 2016. gadā izdotā albuma «Joy Comes Back».

Foto: publicitātes

Rīgā dāņu džeza vokāliste Sinne Īga

Festivālā «Rīgas Ritmi 2017» 30. jūnijā plkst. 18:30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē uzstāsies skandināvu džeza vokāliste Sinne Īga (Sinne Eeg). Dāņu džeza primadonna ar koncertiem iepriekš viesojusies Eiropā, Japānā, Ķīnā un ASV. 2012. gadā, kad Dānija tika pasludināta par Eiropas Savienības prezidējošo valsti, svētku svinībās Briselē Sinne Eeg uzstājās kopā ar Dānijas radio bigbendu. Savā dzimtajā valstī dziedātāja regulāri uzstājas džeza mūzikas koncertu norises vietā La Fontaine, Kopenhāgenā.

Foto: publicitātes

Baltais souls no Francijas «Electro Deluxe»

Rīgas Doma dārzā, 1. jūlijā, plkst. 21, festivālā «Rīgas Ritmi 2017» uzstāsies enerģiskā soula, fanka grupa no Francijas «Electro Deluxe». Grupas jaunākais, 2016. gadā izdotais albums «Circle» iekarojis Francijas radio topu virsotnes. Rīgā grupa prezentēs dziesmas no jaunākā albuma un arī populārākos skaņdarbus no iepriekšējiem albumiem. Džeimss pārņem skatuvi ar savu lielisko balsi un neizsīkstošo enerģiju, saglabājot eleganci un šarmu, padarot grupas uzstāšanās neaizmirstamas.

IZRĀDES

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu