Maestro Raimonds Pauls apbalvots ar Gruzijas Goda ordeni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

27. jūnijā Gruzijas vēstniecībā Rīgā notika svinīgs pasākums, kura laikā Gruzijas vēstnieks Latvijā Teimurazs Džandžalija (Teimuraz Janjalia) pasniedza maestro Raimondam Paulam Gruzijas prezidenta Giorgija Margvelašvili (Giorgi Margvelashvili) rīkojumu «Par Ojāra Raimonda Paula apbalvošanu ar Goda ordeni».

Rīkojumā teikts, ka augstais apbalvojums maestro Raimondam Paulam piešķirts «ar mērķi padziļināt attiecības kultūras jomā starp Gruziju un Latvijas Republiku, kā arī lai atbalstītu Gruzijas jaunos izpildītājus, par īpašiem nopelniem un ieguldījumu mūzikas mākslas attīstībā un par ilglaicīgu auglīgu radošo darbību».

Maestro bija dziļi pateicīgs un uzaicināja Gruzijas vēstnieku Latvijā Teimurazu Džandžaliju uz savu gaidāmo koncertu 17. jūlijā Dzintaru koncertzālē, kuru vēstnieks ar prieku piekrita apmeklēt.

Plānots, ka ordenis Raimondam Paulam tiks pasniegts klātienē, maestro vizītes laikā Gruzijā šā gada septembrī.

Gruzijas Goda ordenis tika ieviests ar 1992. gada 24. decembra Gruzijas Parlamenta lēmumu, un to piešķir cilvēkiem, kuri devuši ieguldījumu Gruzijas neatkarīgās valsts veidošanā, stiprināšanā, kā arī sekmējuši sasniegumus tādās jomās kā valsts pārvalde, aizsardzība, likuma vara un tiesiskums, zinātne un kultūra.

Kā iepriekš ziņots, 17. jūlijā Dzintaru koncertzālē notiks Jūrmalas Festivāla atklāšanas koncerts, kurā baudīsim krāšņu programmu ar «Goda jūrmalnieku» maestro Raimondu Paulu pie klavierēm, šarmanto akordeonisti Kseniju Sidorovu, Latvijas Radio bigbendu un orķestris «Sinfonietta Rīga». Programmā – pasaulslavenu komponistu operu ārijas džeza aranžijās un īpašajā klavieru skanējumā, kāds raksturīgs vienīgi leģendārajam maestro Raimonda Paula izpildījumam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu