Zvejnieksvētki Rojā būs vien 'fein svētk'

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

8.jūlijā Rojā notiks tradicionālie Zvejnieksvētki. Jau no paša rīta Rojā sāksies sacensības pludmales volejbolā un futbolā. Šajos Zvejnieksvētkos tiks iedibinātas arī divas jaunas tradīcijas - Jāņa Kuģenieka piemiņas turnīrs svara bumbu celšanā un virves vilkšanas sacensības starp novada ciemu komandām «Neptūna kauss 2017», ko uzvarētājiem pasniegs pats Jūras valdnieks. Aktīvo izklaižu cienītāji varēs pārbaudīt savus spēkus tradicionālās un jautrās zvejniekspēlēs - zābaka un sviedlīnes mešanā, enkura celšanā, auto vilkšanā un stumšanā, ūdensskrējienā u.c. Tiem, kam patīk aktivitātes uz ūdens, būs iespēja izbaudīt supošanas priekus Rojas upē.

Plkst.13.00 ar leģendārās grupas «Eolika» uzstāšanos jūras krastā aizsāksies zvejnieksvētku saviesīgā daļa: ikgadējā draudzības vizītē Rojā ieradīsies Neptūna svīta, viesosies Talsu amatierteātris, muzicēs dziedātāja Dace Tapiņa un ģitārists Jānis Bērziņš, diksilends «Zelmeri PRO», grupa «My Radiant U», bet ekstrēmu sajūtu cienītājus priecēs ielu vingrotāji.

Godā tiks celti arī paši zvejnieki. Ikviens šīs profesijas amata brālis plkst.16.00 tiek aicināts un gaidīts pasākumā «Zvejnieku sēta», kas notiks atpūtas centrā «Otra puse». Savukārt tīri praktiskas iemaņas interesenti varēs iegūt zivju zupas vārīšanas meistarklasē, ko piedāvās Rojas Jūras zvejniecības muzejs. Protams, būs arī Zvejnieksvētku īpašais piedāvājums - vizināšanās ar kuģi un jahtu jūrā. Interesentiem būs iespēja arī apskatīt un paviesoties uz krasta apsardzes kuģa.

Kā īpaša svētku odziņa būs tradicionālais Jūras svītas apsveicināšanās izbrauciens ielās, piedaloties Kabrioklubam un brīvprātīgajiem braucējiem.

Zvejnieksvētkos būs padomāts arī par jaunākā vecuma svētku apmeklētājiem - viņiem dziedās Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» laureāte bērnu popgrupa «Nando», bet par jautrām izklaidēm gādās «Kašera sapņu fabrika». Mazo priekam darbosies «Bērnu pludmale», «Mārtiņa burbuļi», piepūšamās un citas atrakcijas. Savukārt pašu mazāko apmeklētāju ērtībām būs pieejama «Māmiņas un bērnu istaba».

Zvejnieksvētku dienā notiks arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš, starptautiskā šķirnes kaķu izstāde, būs izjādes ar zirgiem un citas izklaides.

Savukārt vakarā plkst.20.00 sāksies jautrākā pludmales ballīte visā piekrastē, kas turpināsies līdz pat nākamās dienas rītam. Uz divām skatuvēm cita pēc citas uzstāsies grupas «Labvēlīgais Tips», «PeR», «Dzelzs vilks», «Galaktika», «Transleiteris», «Olas», «Tumsa», kā arī DJ Ufo un DJ Jax. Pusnaktī visus priecēs salūts virs jūras.

Zvejnieksvētki Rojā notiks jau 67. reizi, un tie, kas reiz tajos bijuši, labprāt atgriežas vēlreiz. «Būs fein` svētk`- ka es Tev teic`!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu