Atpūtas pasākums «ma-DARA 2017»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Jau sesto gadu Ziemupes jūrmalā augusta izskaņā - šogad 26. un 27. augustā - divu dienu garumā norisināsies mūsu sakņu, piederības, ģimeniskuma un kopā būšanas svētki- atpūtas pasākums «ma-DARA». Atpūtas pasākums «ma-DARA» ir vieta un laiks, kur apstājas ikdienas rūpes, ir mirklis, ko baudīt, impulsi, kam ļauties, vieta, kur vienkārši būt, mācīties, saklausīt, iepazīt un darīt. Citus gadus godā tika celtas tādas vērtības kā Saule, Saknes, Zalktis, Rasa. 2017. gada vadmotīvs - UGUNS.

Mūsu pamatmērķis ir ne tikai celt godā mūsu saknes - tautasdziesmu, tautastērpu, bet arī to, kas caur šo viedo skatījumu tiek radīts šodien - caur dziesminiekiem un dzejniekiem, gleznotājiem, audējiem, amatniekiem, vīndariem un daudz dažādu amatu un prasmju meistariem. Pasākumā savijas vārda, dziesma un skaņas spēks, ko papildina radošās darbnīcas, kopīga Saules pavadīšana un Uguns iedegšana. Jau vairākus gadus pasākumā piedalās arī mūsu draugi no Lietuvas - folkloras kopa «Kurtuove», tādējādi atgādinot ne tikai par mūsu - latviešu - vērtības un tautas apziņu, bet arī par mums - baltiem. Arī šogad darbosies mini tirdziņš, kur būs iespējams iepazīt un iegādāties bagātības, ko ražo tepat Latvijā - gardie Kuldīgas vīni, ar īpašu darbnīcu un recepšu krājumiem dalīsies «Embūtes garšaugi», tāpat kopā ar «Noķerts Liepājā» mezglu pratējiem būs iespēja iemezglot arī savu dzintaru vai īpašo akmeni, ar bišu produkciju viesosies mācību drava «Strops», un tās ir tikai dažas no ieplānotajām lietām. Darbosies «Pūķspārna vasaras skola», kura ir interesanta ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem, gan ar Valtera Artūra Vītola stāstiem, gan radošo darbošanos. Būs gan dziesmas, gan dzeja, gan dejas un Uguns! Šajā pasākumā plānojam arī ieskicēt un veidot Ziemupes jeb ziemupnieku tautisko ietērpu, kura skices pēc tam tiks nodotas ziemupnieku vērtēšanai, lai galaiznākumā taptu tērps, kas silda mūsu, jūraskrasta iedzīvotāju, sirdis un priecē acis citiem.

Šis pasākums ir biedrības «Ziemupīte» auklējums un sirds darbs. Mūsu alga ir dalībnieku un skatītāju prieks, atzinība un vēlme atgriezties arī citugad. Gandarījums, ka tādu ir ne mazums.

Šis ir nekomerciāls pasākums bez ieejas maksas, tādējādi pieejams ikvienam.

Arī Tu vari kļūt par pasākuma organizatoru, veidotāju, dalībnieku vai vienkāršu skatītāju! Tiekamies Ziemupē!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu