Raganā notiks trešais maģiskais Reģu dienas pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

15.jūlijā rīko pasākumu Raganā «Reģu diena», kas norisināsies jau trešo reizi. Šā gada tēma ir viss maģiskais, kas saistīts ar pirti un pirts rituāliem.

Ar savu teiksmaino vietas nosaukumu ciemats Ragana ir leģendām un stāstiem apvīta vieta, kas vēlas savu stāstu izstāstīt ikvienam interesentam. Pirmā Reģu diena, kas notika 2014. gadā, raisīja plašas diskusijas sabiedrībā, jo Krimuldas novadā noteiktās dienās tika atļauts burties, kas citos novados bija aizliegts.

Šogad Reģu diena piedāvā izzināt pirts rituālu burvību un visu, kas ir ar to saistīts. Būs iespēja ieklausīties pirtnieku padomos par pirts tradīcijām, pirtīžām, saru dzīšanu maziem bērniem, bišu produktu lietošanu pirtī, kā arī mācīties izmantot dabas veltes pirts rituālos, lai attīrītu ķermeni un prātu no sārņiem un spriedzes.

Pasākuma ietvaros varēs apmeklēt pirti, lai izbaudītu jauniegūtās zināšanas, iegūt padomus pirts būvniecībā, izmantot iespēju radošajās darbnīcās strādāt ar dabas materiāliem, veidojot dažādas pirtslietas. Apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt arī akustisko masāžu ar kārklu klūgām un enerģētisko pēršanu.

Reģu dienas ietvaros notiks arī tirdziņš, kur varēs iegādāties, iespējams, kādu ilgi meklētu pirtslietu. Par muzikālo noformējumu rūpēsies folkloras kopa «Delve» un folkloras grupa «Ducele».

Reģu dienas būtība ir izzināt, mācīties un izprast sevi, apkārt notiekošos procesus un lietu būtību. Katru gadu pasākuma ietvaros tiek apskatīta kāda noteikta tēma - pirmajā gadā tā bija par Raganas kā vietas un būtnes vēstures un teiksmu izzināšana. Otrajā gadā maģiskajā Reģu dienā tika stāstīts un runāts par dabas sniegtajām iespējām caur dziednieku, astrologu, dabas velšu un enerģētikas pazinēju prizmu un izzināta ezotēriskās pasaules puse. Pasaule ir maģiska vieta, tāpēc jāizmanto katra iespēja, lai to izzinātu un izprastu dabas dotās iespējas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu