Valmieras pilsētas svētkos plaša muzikālā programma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Valmieras pilsētas svētkos «Valmiera virmo!» no 27. līdz 30. jūlijam būs plaša muzikālā programma dažādām gaumēm.

27. jūlijā plkst.19.00 Valmieras pilsētas 734. dzimšanas dienu Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros ieskandinās vēsturisko ērģeļu svētki «Latvija - ērģeļu zeme». Ērģeļmūzikas koncertā Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā uzstāsies Kristīne Gailīte (soprāns), Ilona Birģele (ērģeles, pozitīvs) un Līga Ivāne (ērģeles). Programmā skanēs J.S.Baha, K.F.E.Baha, L.Vjerna, F.Šūberta, S.Rahmaņinova, M.Zariņa un J.Kalniņa mūzika.

Piektdien, 28.jūlijā, plkst.15.00 Valmieras Mūzikas skolas pagalmā norisināsies Vasaras koncerts, kurā piedalīsies Valmieras Kultūras centra senioru vīru koris «Baltie bērzi», Veru vīru koris (Igaunija), Valmieras Mūzikas skolas audzēkņi un koklētāju ansamblis «Kārta».

28. jūlija vakarā no plkst.20.30 uz Centrālās skatuves notiks svētku atklāšana - sadziedāšanās ar Valmieras teātra aktieriem Ievu Puķi, Ģirtu Rāviņu un Kārli Neimani kopā ar pavadošo grupu Emīla Zilberta vadībā. Savukārt pēc tam ikviens aicināts uz leģendārās grupas «Jumprava» koncertu un balli kopā ar grupu «Džentelmeņu špagats».

Sestdien, 29.jūlijā, svētku muzikālo programmu uz svētku Centrālās skatuves aizsāks koncerts «Valmiera skan». Koncertā piedalīsies Kijevas Tehniskās universitātes jauniešu koris (Ukraina), Vidzemes Augstskolas un Valmieras Kultūras centra jauniešu koris «Skan», popgrupa «Notiņas», grupa «Brangules» un Yamaha mūzikas skolas ģitāristi.

29. jūlija vakarā no plkst.20.00 uz Centrālās skatuves uzstāsies grupa «Tumsa», Intars Busulis un Abonementa orķestris, savukārt no plkst.23.00 būs lustīga balle kopā ar grupām «Dzelzs vilks» un «Vēja radītie».

Juris Kaukulis
Juris Kaukulis Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Savukārt jauniešiem 29.jūlijā no plkst.20.00 tiek piedāvāts savs vakara «stūrītis» jeb alternatīvās mūzikas skatuve «Harmonija brīvdabā» Palejas un Lucas ielas krustojuma teritorijā. Plkst. 20:00 skatuvi atklās Vidzemes Augstskolas studentu improvizācijas teātris «ViA Gars» ar interakcijām. Vēlāk «Harmonija brīvdabā» pulcēs grupas Inokentijs Mārpls, «All Day Long» un Riga Reggae, bet pēc pusnakts uzstāsies DJ Horens.

Svētku muzikālo programmu svētdien, 30. jūlijā, plkst.14.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā noslēgs koncerts «Vasaras vidū», kurā piedalīsies Valmieras Mūzikas skolas audzēkņu koris, kvartets un stīgu orķestris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu