Kungu kvartālā notiks «Kartupeļu balle»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

22. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 15.00 Kungu ielas radošajā kvartālā (Liepājā, Kungu ielā 24) norisināsies «Kartupeļu balle». Pasākumā paredzēts mājražotāju un amatnieku tirdziņš, radošās darbnīcas, izzinošas meistarklases, degustācijas, muzikāli priekšnesumi, lustīgi danči, dzīvnieki no lauku sētas, kā arī jauno kartupeļu šķirņu apskate un degustācija.

Kā jau ierasts, arī «Kartupeļu ballē» vietējo mājražotāju Zaļajā tirdziņā varēs iegādāties gardumus un čaklo amatu meistaru darinājumus.

Par svētku noskaņojumu un jestriem deju soļiem parūpēsies postfolkloras grupa «RIKŠI» no Rēzeknes, kuri Kungu kvartālā viesosies pirmo reizi. «RIKŠI» ir jauni, atraktīvi un dzīvespriecīgi jaunieši, kuri ir koncertējuši neskaitāmos pasākumos gan Latvijā, gan ārvalstīs, kuriem piemīt talants iekustināt cilvēkus ar lielisku tautasdziesmu apdaru palīdzību. «RIKŠU» mērķis ir pateikt klausītājiem, ka tautasdziesma ir daudz tuvāk un daudz vieglāk sasniedzama, nekā mums pašiem šķiet. Grupas pūrā ir pavisam kopā 2 studijas albumi - «Pa pyrmam» (2014) un «Sieju sovu» (2016).

Neatņemama «Kartupeļu balles» svinību sastāvdaļa ir pats kartupelis, tāpēc paralēli svētku tirdziņam tiks iekurts arī Kungu kvartāla pavards, kur uz dzīvās uguns gatavosies īsts kurzemnieku ēdiens ar seno laiku garšu buķeti – kartupeļu kukulīši, kurus nobaudīt varēs ikviens apmeklētājs. Tāpat īstu gardēžu vilinājumu būs sarūpējis uzņēmums «Green Hive», kurš apmeklētājiem piedāvās uz vietas ceptas gardas un kraukšķīgas kartupeļu pankūkas ar čili medu, kuru tapšanā varēs iesaistīties arī paši pasākuma apmeklētāji, tādējādi apgūstot kartupeļu pankūku gatavošanas iemaņas.

Starp Kartupeļu balles svētku aktivitātēm būs arī radošās darbnīcas bērniem «Smilšu aplikācijas» un «Kartupeļu figūras un zīmogi», kā arī jauno kartupeļu šķirņu apskate un degustācija.

Pasākuma apmeklētāji varēs izmēģināt savus spēkus kartupeļu ātrmizošanas un ātrlasīšanas sacensībās, kur uzvarētājam būs sagatavotas arī pārsteiguma balvas no Kungu kvartāla atbalstītājiem.

Baudīsim mājražotāju sagatavotos labumus, iegādāsimies ar rokām darinātas skaistumlietas, atpūtīsimies un svinēsim svētkus kopā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu