Mākslas un tehnoloģiju kvartāls «Sporta 2» veido attiecības starp mākslu un biznesu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Bijušās Laimas zefīru rūpnīcas teritorijā, Skanstes apkaimē, industriālo un biroju telpu attīstītājs un apsaimniekotājs, uzņēmums SIA «NP Properties», pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē, nolēma iesaistīties radošo industriju projektā, uzsākot radošā kvartāla izveidi Sporta ielā 2. Uzstājoties Skanstes attīstības aģentūras organizētajā konferencē «Skanste – Rīgas attīstības perspektīvas 21. gadsimtā», SIA «NP Properties» valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja minēja, ka reiz žurnāliste un literāte Irina Hakmada, viesojoties Rīgā un pasniedzot lekcijas uzņēmējiem par to, kā būt veiksmīgiem šajā sfērā, esot minējusi, ka viens no viņas svarīgākajiem postulātiem ir būt mijiedarbībā ar māksliniekiem, tie pasauli redz savādāk nekā biznesa pasaules pārstāvji.

«Mākslas un tehnoloģiju kvartāls «Sporta 2» ir vārti no pilsētas centra uz Skanstes apkaimi, esam kā iesildošā grupa, veidojam dažādus pasākumus, lai Skanstes apkaimi padarītu vēl siltāku un patīkamāku», uzsver Elita Moiseja. Pirmie «Sporta 2» kvartāla iemītnieki, kuri ļoti vēlējās būt «Sporta 2», bija Laikmetīgās mākslas centrs kim?, kā arī Tech Hub, kas Latvijā ir viena no vadošajām kopā strādāšanas vietām biznesa uzsācējiem IT jomā. Elita Moiseja norāda, ka apvienojot kim? un Tech Hub «zem viena jumta», skaidri var redzēt mākslas un biznesa sinerģiju.

Mūsu pieeju raksturo ļoti vienkāršs princips – veidot vidi, kur gan tās iedzīvotāji un darbinieki, gan apmeklētāji varētu justies laimīgi. Laimes un prieka sajūtu rada saskarsmes iespēja, publiskie pasākumi, estētika un māksla, kopienas sajūta, atvērtība, kā arī atrašanās vietas pieejamība. Elita Moiseja uzsver, ka māksla un kopienas sajūta, tie ir faktori, kas nākotnē noteikts apkaimju veidošanos.

Mākslas un tehnoloģiju kvartāla «Sporta 2» attīstības konceptā akcents, galvenokārt, tiek vērsts uz tā nomniekiem. «Vēlos uzsvērt, ka šis nebūs «vienkārši kvartāls», kur drīzumā būs iespējams nomāt industriāla tipa biroja telpas. Šis kvartāls, pirmkārt, būs īpašs ar to, ka tiek saglabāts un atjaunots ēku kultūrvēsturiskais mantojums un, otrkārt, ar tā «saturu», kuru veidos esošie un potenciālie nomnieki. Jau esošie nomnieki kā Laikmetīgās mākslas centrs kim? un nodibinājums Tech Hub savas iniciatīvas vadīti «atmodina» un «iedzīvina» kvartālu ar ievērojamu pasākumu rīkošanu. », stāsta Elita Moiseja.

Kvartālā esošā enerģija un vēsturiski mantotais «radošums un rosīgums», veicina kvartāla attīstības virzienu.Mākslas un tehnoloģiju kvartāls «Sporta2» ir vieta, kur dalīties un radīt! Šis kvartāls ir labs vietrades (placemaking) piemērs, kas pulcēs kopā labākos un perspektīvākos dažādu nozaru – ēdināšanas, mākslas, informāciju tehnoloģiju un biznesa – talantus!

Mākslas un tehnoloģiju kvartālā «Sporta 2», interesentiem tiek piedāvāti izklaidējoši, arīdzan izglītojoši un interesanti pasākumi. Zināms, ka «Sporta 2» kvartālā norisinājās vērienīgās Laikmetīgās mākslas centra kim? astoņu gadu dzimšanas dienas svinības, kas pulcināja teju 3000 apmeklētāju, tāpat Microsoft Latvija rīkotā akcijas «Strādā jebkur» diena, norisinājās «Sporta 2» kvartālā, kuru apmeklēja dažādu nozaru speciālisti un profesionāļi. Tostarp aktīvie nomnieki Tech Hub vēl nesen rīkoja «Startup BBQ» grilēšanas pasākumu, nodrošinot iespēju visiem interesentiem un esošiem dalībniekiem dibināt jaunus kontaktus, kā arī dalīties attīstības pieredzē starp kaimiņvalstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu