Popē notiks «Dullo Dauku festivāls»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roberts Neilands

No šodienas līdz 23.jūlijam Ventspils novada Popē norisināsies «Dullo Dauku festivāls «Vārti«», aģentūru LETA informēja pasākuma režisore Maija Kalniņa.

«Dullie daukas», kā pasākuma dalībniekus raksuro Kalniņa, šogad «Vārtos» ar savām dziesmām un dzeju aicināti vērt Popes muižas saullēkta durvis. Proti, muižas austrumu puses ieeja, kur reiz atradās veranda, joprojām ir aizmūrēta. Festivāla organizatori ar ieejas atjaunošanu vēlas simboliski aizsākt muižas kompleksa atdzimšanu un tic, ka, kopā darot, neiespējamais kļūst iespējams.

Festivāls «Vārti» sāksies šovakar ar vides objekta - «Dullo Dauku» soliņa - atklāšanu. Festivāla turpinājumā tiks iedegti nakts ugunskuri, notiks dziesminieku pasākums «Tuvplāni» un lielkoncerts, grupas «Zāle» koncerts, Ainas Kalnciemas klavesīna un Lauras Vinogradovas stāsta «Von Behr(a)» lasījumu saspēle, bet festivāla noslēgumā - Kārļa Būmeistera grupas «Matters» un Maijas Kalniņas dzejas koncertuzvedums «Laiks mūsu ir upe» senajā Popes pilskalnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu