Cēsīs svinēs pilsētas svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien Cēsīs ar plašu pasākumu programmu tiks svinēti pilsētas svētki «Cēsis 811», aģentūra LETA uzzināja Cēsu pašvaldībā.

Maija parkā no plkst.11 ar Hanzas pilsētas restorānu un šefpavāru dalību notiks «Parks uz paplātes». Tajā būs baudāmi dažādu restorānu radīti gardumi kamerorķestra un strūklaku pavadībā. Apmeklētājus gaida ēdamas lampas, krāsu mainošas limonādes, muzikāli kokteiļi un vēl daudz citu pārsteigumu.

Tikmēr vēsturiskais Hanzas tirgus Cēsu Pils dārzā rādīs to, kāds tirgus bija tālajā 1375.gadā - tikai roku darbs un prasmīgi amatnieki, tirgotāji un mājražotāji no vairākām Hanzas pilsētām. Tirgu pavadīs ceļojošo mākslinieku mūzika un priekšnesumi.

Rožu laukumā tiks svinēti Siera un alus svētki ar atrakcijām, konkursiem un degustācijām sadarbībā ar Latvijas Siera klubu un AS «Cēsu alus». Laukumu visas dienas garumā pieskandinās pūtēju orķestri un deju kolektīvi.

Pie Vidzemes koncertzāles «Cēsis» tiks novietota īpaša terase ar koru, kamermūzikas un vokālo ansambļu koncertiem. Savukārt Pils laukumā notiks jau par tradīciju kļuvusī modes skate, kas šogad būs ilgāka un tērpus izrādīs arī citu pilsētu modes darboņi.

Vecpilsētā notiks tirdziņš, kas šogad pulcēs vairāk nekā 500 amatniekus un mājražotājus, bet svētku kulminācija būs cēsnieku gājiens lukturu gaismā un salūts.

Sākot no plkst.22, notiks pulcēšanās gājienam Izstādes un Raunas ielā. Iepriekš pieteiktiem dalībniekiem tiks norādītas vietas alfabēta secībā, savukārt pārējie, kas vēlas pievienoties, aicināti sekot gājienam tā noslēgumā.

Svētku gājiens sāksies plkst.22.30 un virzīsies pa Izstādes ielu - Uzvaras bulvāri - Vienības laukumu - Lenču ielu, no Palasta ielas dodoties iekšā Pils parkā.

Gājiena noslēgumā, ap plkst.23, uz Pils estrādes notiks Cēsu novada pašvaldības un AS «Cēsu alus» balvas «Cēsnieks 2017» pasniegšana, Cēsu novada priekšsēdētāja Jāņa Rozenberga (V) svētku uzruna un svētku salūts.

Cēsis dibinātas 1206.gadā un ir trešā vecākā pilsēta Latvijā. Pērn «Cēsis 810» pulcēja vairāk nekā 60 000 apmeklētāju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu