Ceļvedis: Laba daba, Weekend, pilsētsvētki, festivāli u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šīs brīvdienas ir patiesi izcila festivālu nedēļas nogale, kur metas raibs gar acīm no izklaižu piedāvājuma! Izvēlies sev tīkamāko un baudam vasaru!

PILSĒTSVĒTKI

Alūksnē atzīmēs pilsētas svētkus

No 4. augusta līdz 6. augusta Alūksnē svinēs pilsētas svētkusSestdien pilsētā būs vērojamas vairākas 2. Starptautiskā deju festivāla «Alūksnes vasara» norises. Festivāla dalībnieki dosies krāšņā gājienā pa pilsētas ielām, bet no plkst.12 līdz pat aptuveni plkst.15.30 kolektīvi rādīs savas deju programmas. Sestdienas vakarā plkst.20 festivāla noslēguma koncerts Pilssalā tiek veidots kopā ar grupu «Auļi», uguns šovu no Daugavpils un Alūksnes loku šāvēju klubu «Ziemeļnieks». Koncerta noslēgumā debesīs virs Pilssalas estrādes uzšausies svētku salūts. Ieeja uz festivāla lielkoncertu ir bez maksas.. Pirmās svētku dienas vakarā Pilssalas estrādē ar 70 gadu jubilejas koncertu uzstāsies Boriss Rezņiks.

Boriss Rezņiks
Boriss Rezņiks Foto: publicitātes

Rēzeknei 732!

No 4. līdz 6. augustam svinēsim Rēzeknes 732. dzimšanas dienu. Pilsētas svētkos paredzēta plaša programma – izskanēs koncerti un būs aktivitātes lieliem un maziem, priecāsimies kopā un izdzīvosim trīs svētku dienas, piepildītas ar pozitīvām emocijām, izbaudīsim ilgi gaidītas satikšanās un piedzīvosim jaunas iepazīšanās. Uzreiz pēc svētku gājiena Festivāla parkā varēs izbaudīt muzikālo koncertuzvedumu «Streiča kinonakts mistērija Rēzeknē», kurā skanēs Jāņa Streiča pazīstamāko kinofilmu epizodes, citāti un dziesmas Latvijas Nacionālā teātra aktieru, pazīstamu mūziķu un dejotāju sniegumā, uzvedumā piedalās arī rēzeknieši – iemīļotā postfolkloras grupa «Rikši». Koncertšovs noslēgsies ar svētku salūtu un nakts disco.

Foto: publicitātes

Ventspils pilsētas svētki

No 4. līdz 6. augustam, trīs dienu garumā Ventspilī tiks svinēti Pilsētas svētki, kas šogad priecēs apmeklētājus ar daudzveidīgām kultūras, mākslas un sporta norisēm, spilgtiem muzikāliem notikumiem un aizraujošām izklaidēm. Sestdienas, 5. augusta svētku programma būs aizraujoša un dažādām gaumēm tīkama. Lieli un mazi svētku viesi varēs aktīvi iesaistīties un baudīt dažādas aktivitātes - svētku gājienu, Starptautisko Ziedu paklāju festivālu, amatnieku tirdziņu, grāmatu svētkus, spēkavīru čempionātu, dragreisa čempionātu, kā arī atraktīvas programmas Lielajā laukumā, Livonijas ordeņa pilī un citviet pilsētā. Uz Alternatīvās skatuves Dzirnavu laukumā gaidāmi islandiešu dueta «Mr. Silla» priekšnesumi. Uz svētku centrālās skatuves Ostas ielas promēnādē muzicēs Latvijā pazīstami un iemīļoti mūziķi, izskanēs dziedošo aktieru koncertprogramma un komponista Borisa Rezņika jubilejas koncerts. Pirms Svētku salūta īpašu Ventspils dzimšanas dienai veltītu priekšnesumu sniegs estrādes dīva Laima Vaikule un dziedātājs Jānis Stībelis kopā ar Ventspils Kameroķestri un Ventspils bigbendu. Dienas izskaņā uz Nakts deju skatuves Reņķa dārzā kāps Lauris Reiniks, Roberto Meloni un Ralfs Eilands.

Foto: publicitātes

Mazirbē notiks tradicionālie Lībiešu svētki

5. augustā Mazirbē notiks tradicionālie Lībiešu svētki. Tajos atkal pulcēsies lībieši, viņu pēcteči, radi un draugi, lai kopā pavadītu laiku dziesmās, dančos, rotaļās un saviesīgās sarunās. Lai kavētos atmiņās, satiktu sen neredzētus kaimiņus, skolas biedrus un draugus. Katram ikdienā ir savs gājums, tomēr Mazirbē Lībiešu svētkos visi ceļi satiekas, lai ar prieku savu svētku dienu pavadītu kopā. Tuvi un tāli ciemiņi no Latgales, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Somijas 5. augustā satiksies Lībiešu krastā!

Foto: publicitātes

MŪZIKAS FESTIVĀLI

«Laba daba»

No 4. augusta līdz 6. augustam astoto reizi Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki» notiks starptautiskais mūzikas festivāls «Laba daba», kurš pulcēs vairāk nekā 60 pašmāju un ārzemju mūziķus. «Laba daba» festivālā šogad uzstāsies tādas pašmāju mūzikas apvienības «Židrūns», «Pienvedēja piedzīvojumi», «Dzelzs vilks», «Ezeri», «Inokentijs Mārpls», «Pirmais kurss», «All Day Long», folkgrupas «Rāva» un «Daba san», mūziķe Elizabete Balčus, Artura Skuteļa grupa «Tvērumi», «Bezgalībieši», «Baložu pilni pagalmi», «Hipstokrātija», «Riga Reggae», «Oranžās brīvdienas», Nils Īle un «Kanisaifa» un grupa «Vientuļš, bet neglīts», kurai šī būs pirmā publiskā uzstāšanās.

Foto: publicitātes

«Weekend Baltic»

«Weekend Baltic» festivālā tādām zvaigznēm kā «Armin Van Buuren», «Alan Walker», «Alesso», «Brennan Heart Cheat Codes», «Kungs», «MackyGee», «Madison Mars», «Sub Focus» un «Tungevaag&Raaban» pievienosies mūziķis «Deadmau5», dīdžejs «Martin Garrix», kā arī grupas «Rea Sremmurd» un «Clean Bandit». Mākslinieku sarakstu papildina arī tādas zvaigznes kā brazīliešu «Alok», franču «house» mūzikas izpildītājs «Tchami», «Radical Redemption» un «Bass Modulators» no Nīderlandes, ASV dzimušais «Jauz», kā arī «Alex Mattson» un «Proteus» no Somijas. Mākslinieku sarakstā ir arī vairāki Igaunijas pārstāvji.

Mūzikas festivāls «TasTe»

5. un 6. augustā Bauskas Pilskalna parka estrādē pirmo reizi norisināsies mūzikas un aktīvās atpūtas festivāls visai ģimenei «TasTe»Bauskas Rātslaukumā notiks «Ghetto Basket» ielu basketbols, savukārt orientēšanās sacensību rīkotā rogaininga dalībnieki varēs iepazīt trīs piļu - Bauskas, Rundāles un Mežotnes -, kā arī trīs upju - Mūsas, Mēmeles un Lielupes - apkārtni.. Festivālā uzstāsies Latvijā pazīstami mākslinieki Fēlikss Ķiģelis, Pēteris Upelnieks, «Pērkons», «Dakota», «AK69», «Carnival Youth», kā arī citi iemīļoti mākslinieki, kas atpazīstamību guvuši gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Foto: publicitātes

CITI FESTIVĀLI

Valmieras vasaras teātra festivāls

No 4. līdz 6. augustam Valmieras vasaras teātra festivālā, kas šogad būs veltīts bērniem, jauniešiem un ģimenēm, pirmizrādes piedzīvos septiņi iestudējumi. Turpinot pagājušajā gadā veiksmīgi iesākto tradīciju, izrādes tiek veidotas īpaši šim notikumam un norisināsies dažādās vietās Valmieras pilsētvidē – pagalmos, pazemes autostāvvietā, mežā, mēbeļu veikalā un citviet. Paralēli bērnu programmai būs arī pērn festivālam tapušās skaņas izrādes pirmatskaņojums Gaujas Stāvajos krastos, brīvdabas kino vakari, pagalmu spēļu čempionāts, gastronomiskie piedzīvojumi un diskusijas.

Foto: publicitātes

Liepājas mākslas forums

Jau šajā nedēļas nogalē, no 3. līdz 6. augustam Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» un pilsētvidē norisināsies mūsdienu mākslas festivāls «Liepājas mākslas forums». Forums apmeklētājus aicinās baudīt intriģējošas mūzikas, mākslas, teātra un dejas performances, piedaloties māksliniekiem no vairākām Eiropas valstīm – Spānijas, Somijas, Beļģijas, Luksemburgas, Nīderlandes, Vācijas un Igaunijas.

Liepājas mākslas foruma programma un notikumi

Foto: publicitātes

SUP festivāls

Šajā nedēļas nogalē, 5. un 6. augustā, Vaidavā notiks SUP festivāls. SUP aktivitātes kļūst arvien populārākas visā Latvijā, un festivāla ietvaros būs iespēja gan pieredzējušiem airētājiem sevi pierādīt, gan pirmo reizi kāpt uz SUP dēļa iesācējiem. Tāpat notiks SUP saulrieta brauciens Vaidavas ezerā un rīta vingrošana uz SUP dēļiem, ko vadīs pieredzējis SUP-FIT treneris Kaspars Zlidnis. Savus spēkus varēs pārbaudīt SUP šķēršļu trasītē uz ūdens un OneWheel izaicinājumā uz zemes. Festivāla dalībniekiem būs iespēja izmēģināt disku golfu un citas brīvdabas aktivitātes, kas būs piemērotas gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Foto: publicitātes

Papīra, brīvdabas garšu un sarunu festivāls «Pārceltuve»

Sestdien, 5.augustā, Līgatnē atkal tiks svinēti reiz iemīļotie Papīra svētki, kur papīra godināšanu papildinās zemnieku un amatnieku tirdziņš, brīvdabas kafejnīcas, ekskursijas, īpašas meistarklases, dabas garšu sarunas un improvizēts vienas dienas restorāns «Latviešu svinību galds». Sarunu tēmu spektrs tikpat plašs kā dalībnieku intereses, sākot ar labu nazi un stiklu, beidzot ar sēnēm, alu un maizes cepšanu malkas krāsnī. Dzirdēsim Jēkabu Dimiteru, Initu Danilāni, Aigaru Ruņģi, Astru Spalvāni u.c. Sarunas vadīs un runātājus pieskatīs dabas pētnieks Māris Olte.Šefpavāri no 3 pavāru restorāna, Restorāna 3, Valmiermuižas Alus virtuves, rehabilitācijas centra Līgatne, Lustīgajiem Meistariem, Vilhelmīnes dzirnavām un Līgatnes vīna darītavas gardēžiem piedāvās savu ēdienu un stāstu par mūslaiku Latvijas virtuvi.

Sajūtu diena Likteņdārzā

Sestdien, 5. augustā, no pulksten 13 līdz 16 Likteņdārzā norisināsies tradicionālā Sajūtu diena - plānotas cigun meditācijas meistarklases, gleznošanas un zīmēšanas stundas, iespēja veidot un vērot krāsu un smilšu spēles uz gaismas lampām, kā arī ar ģimeni doties komandu spēlē «Piedzīvojumu ekspedīcija». Dalība pasākumā bez maksas, īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.

KONCERTI

Latvijā uzstāsties Kristīne Opolais

5. augustā, Dzintaru koncertzālē ar vienīgo brīvdabas galā koncertu Latvijā uzstāsies starptautiski atzītais latviešu soprāns Kristīne Opolais un viens no šā brīža vadošajiem savas paaudzes čehu tenoriem Pāvels Černohs, pastāstīja koncerta organizators Andrejs Žagars. Abi solisti muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, un pie diriģenta pults būs ekspresīvais un talantīgais itāļu diriģents Sesto Kvatrīni, kuru Latvijas publika varēja iepazīt pērn Kristīnes Opolais solokoncertu turnejā.

Foto: publicitātes

«Mr. Silla» no Islandes

Ventspils pilsētas svētku laikā 5. augustā uz vienas skatuves Dzirnavu laukumā gaidāmi gan islandiešu dueta «Mr. Silla», gan vairāku pašmāju mūziķu un komiķu priekšnesumi. «Mr. Silla» ir Dānijā dzimušās islandiešu mūziķes Sigurlaugas Gīsladoutiras (Sigurlaug Gísladóttir), kura šobrīd dzīvo Berlīnē, solo projekts. Nerunājot par radošo sadarbību ar gandrīz katru islandiešu mūziķu apvienību, kādu vien var iedomāties, Sigurlauga plašākai publikai jau labu laiku pirms savu solo gaitu uzsākšanas bija pazīstama kā pasaulē labi pazīstamu grupu «múm», «Mice Parade» un «Low Roar» dalībniece.

Foto: publicitātes

IZRĀDES

18. starptautiskais baleta festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā»

6. augustā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzālē notiks 18. starptautiskais baleta festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā». Savā pilngadībā festivāls priecēs ar izcilu spāņu, kanādiešu, armēņu un kazahu mākslinieku sniegumu, kā arī iepazīstinās ar Latvijas horeogrāfu jaunākajām idejām un dejotāju sasniegumiem klasisku lomu interpretācijā. Šā gada festivāla programmā īpašas uzmanības vērti ir pasaulslaveno horeogrāfu Džona Noimaijera un Džoba Kranko darbi, kurus Latvijā iespējams redzēt ļoti reti. Štutgartes baleta vadošie solisti Alīsija Amatrieina un Džeisons Reilijs dejos duetu no Kranko baleta «Oņegins» un Noimaijera darba «Otello». Labi zināmie ziemeļu un dienvidu mīlas kaislību stāsti izcilo horeogrāfu rokās ieguvuši vēl emocionālākas dimensijas.

Foto: publicitātes

Valkā pirmizrāde muzikālajai izrādei «Valka. Latvija. Brīvība.»

6.augustā plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras namā notiks pirmizrāde muzikālajai izrādei «Valka. Latvija. Brīvība.» Latvijas valsts simtgadei veidotajā izrādē caur divu cilvēku likteņu un mīlas stāstu atainos Latvijas dibināšanu, akcentējot Valkas nozīmi valsts izveidē.Lugu īpaši šim gadījumam uzrakstījis pazīstamais Latvijas Radio komentētājs Eduards Liniņš. Izrādes režisors ir Gundars Silakaktiņš, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, muzikālais noformējums - Valdis Zilvers. Galvenajās lomās iejutīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieri Zane Dombrovska un Raimonds Celms. Izrādē spēlēs aktieri no vairākiem Latvijas teātriem: Ivars Puga, Ivars Kļavinskis, Ģirts Liuziniks, Mārtiņš Liepa, Kaspars Zāle, Kristians Kareļins, Kristaps Ķeselis, Jurģis Spulenieks, Artis Drozdovs, Pēteris Galviņš un citi. Izrādi muzikāli papildinās Valkas pilsētas kultūras nama vokālais vīriešu ansamblis «Lai skan!».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu