Mākslinieki aicina uz radošajām darbnīcām Dzintaru pludmalē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tēlniecības projekta – izstādes «Jūrmalas leģendas» autori aicina uz radošajām darbnīcām 11. un 26. augustā Jūrmalā, Dzintaru pludmalē, iepretī Turaidas ielai.

Dzintaru pludmalē izstādītas Jūrmalas dabas un leģendu iedvesmotas skulptūras, ko veidojuši mākslinieki Roberts Diners, Mārtiņš Daksis un Andris Loss.

«Jūrmalas leģendu» veidotāji līdztekus izstādei rīko arī bezmaksas radošās darbnīcas, kurās jūrmalnieki un pilsētas viesi var tikties ar māksliniekiem, vērot materiālu apstrādes paraugdemonstrējumus un arī paši piedalīties mākslas darbu tapšanā.

Radošajā darbnīcā 11. augustā no plkst. 15.00 līdz 18.00 apmeklētājiem kopā ar māksliniekiem būs iespēja no liedaga smiltīm veidot cieto smilšu formas un objektus un, izmantojot īpašu tehniku, tos saglabāt cietā materiālā. Savukārt radošajā darbnīcā 26. augustā no plkst. 17.00 līdz 21.00 Senās uguns nakts priekšvakarā jūrmalnieki un pilsētas viesi tiks aicināti vērot un piedalīties metālliešanas un metāla kalšanas paraugdemonstrējumos.

Tēlniecības izstāde «Jūrmalas leģendas» Dzintaru pludmalē tika atklāta 12. jūlijā un būs skatāma līdz 10. septembrim. Liedagā izstādītās bronzā, misiņā, tēraudā, kokā un dzintarā veidotās skulptūras ļauj mākslai dabīgā veidā saplūst ar vidi, padarot to pieejamu ikvienam pludmales apmeklētājam. Mākslinieciskajās kompozīcijās izmantoti arī Jūrmalas vidē sastopami dabas materiāli: koks, jūras putnu spalvas, gliemežvāki. Vakara krēslas stundās tēlniecības objekti ir neparasti izgaismoti, kas piešķir ekspozīcijai maģisku noskaņu.

Biedrības «Erelde» tēlniecības projekts «Jūrmalas leģendas» veidots Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansēto iniciatīvas projektu konkursa ietvaros. Šogad tapusī izstāde ir iepriekšējā gada projekta «Mākslas mols» konceptuāls turpinājums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu