Ziedoņdārzā atveras jauna kafejnīca «Paviljons Ziedoņdārzs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Grosbergs

Draudzīgā un radošā atmosfērā 16. augustā notiks kafejnīcas «Paviljons Ziedoņdārzs» jaunatklāšanas svētki, kuros uz skatuves kāps dziedātājas Aija Andrejeva, Marta Grigale un pārsteiguma viesi no citas Rīgas daļas.

Dārzs ierīkots laikposmā starp 1936. un 1939. gadu, tolaik pilsētas nomalē, nabadzīgo strādnieku kvartālu vidū, kad tagadējā parka vietā 1935. gadā tika nojaukta vecā koka apbūve. Parkam nosaukumu devis tā projekta autors un toreizējais uzņēmuma «Rīgas dārzi» vadītājs Andrejs Zeidaks (1874-1964).

Sākotnēji parkā bijusi arī estrāde — gliemežnīca, kas nodegusi 1949. gadā un vairs nav atjaunota. 1981. gadā parkā atklāts piemineklis dzejniekam Aleksandram Čakam.

Šogad jaunie kafejnīcas saimnieki nolēmuši atjaunot muzikālus vakarus, teātra izrādes, izveidojot kafejnīcu, kurā atpūsties no pilsētas dunas pašā galvaspilsētas centrā.

Foto: Kaspars Grosbergs

Jau 30. augustā parkā notiks brīvdabas teātra izrāde «Balkona ragneši» Voldemāra Šoriņa režijā, kurā uzstāsies Neatkarīgā teātra «Kabata», Nacionālā un Dailes teātra aktieri. Par izrādi: vīrs negaidīti atgriežas mājās un sastop sievu kopā... Kā jūs domājat, ar ko? Neesat maldījušies – ar puspliku mīļāko. Kā jūs domājat, ar ko tas beidzas? Ar kautiņu? Nekā tamlīdzīga. Abi vīrieši šķiras kā draugi. Viss būtu labi, ja pēc brītiņa no kaimiņu dzīvokļa caur balkonu šeit neierastos vēl viens pusplikais. Un tad gan sākas.

Austriešu dramaturgs Herberts Bergers tipiski anekdotisku gadījumu ietērpis asprātīgos, negaidītu sižetisku pavērsienu virpuļos, pievienojis krāsainus dialogus un noved lugas varoņus līdz atziņai - ja esi neuzticīgs savam vistuvākajam cilvēkam, esi gatavs, ka viņš atbildēs ar to pašu.

Un attiecības tā samežģīsies, ka šo mezglu atraisīt būs pa spēkam vienīgi īstai mīlestībai. Autors atgādina, ka, dzenoties pēc karjeras, naudas un vispārējas atzīšanas, cilvēki bieži atstāj novārtā tādas vērtības kā ģimene un mīlestība.

Foto: Kaspars Grosbergs

Lomās:
Nacionālā teātra aktrise Zane Jančevska,
Neatkarīgā teātra «Kabata» aktrise Aīda Ozoliņa,
Dailes teātra aktieris Juris Kalniņš,
Nacionālā teātra aktieri Mārtiņš Brūveris, Voldemārs Šoriņš.

Horeogrāfs Alberts Kivlenieks.
Muzikālais noformējums Valdis Zilveris.

Režisors Voldemārs Šoriņš.

Ieeja pasākumos bez maksas. Atrašanās vieta - A.Čaka iela 100

Vairāk informācijas - www.ziedondarzs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu