TVNET iesaka: lietas, ko redzēt un nobaudīt Rīgas svētkos!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē, no 18. līdz 20. augustam, Rīgā ar plašu kultūras, mākslas un sporta pasākumu klāstu atzīmēs pilsētas 816. gadadienu, aicinot rīdziniekus un pilsētas viesus apmeklēt svinības 11.novembra krastmalā, Vērmanes dārzā, Vecrīgā, pilsētas centrā un apkaimēs, kā arī 13.augustā vērot svētku uguņošanu, kas notiks krastmalā pēc lielkoncerta. Piedāvājam arī savu notikumu ceļvedi. Nāc un piedalies!

Nenokavē atklāšanas koncertu un uguns šovu!

Piektdien, 18. augustā, Vērmanes dārzā ar koncertu «Sapnis vasaras naktī» un vērienīgām Francijas mākslinieku veidotām uguns instalācijām Arkādijas parkā sāksies Rīgas svētki 2017! Šogad Vērmanes dārzs svin savu 200 gadu jubileju, tāpēc svētki sāksies Vērmanes dārzā ar koncertu «Sapnis vasaras naktī», kurā klausītājus priecēs orķestra «Rīga» mūziķi, diriģents Valdis Butāns un solisti Dināra Rudāne, Inga Šļubovska-Kancēviča, Andris Ludvigs un Rihards Mačanovskis. Koncertā skanēs 19. gadsimta pirmajā pusē sacerēta mūzika – Johana Štrausa kompozīcijas un romantiska opermūzika, kas bija populāra Rīgā laikā, kad Vērmanes dārzs tika atvērts rīdziniekiem. Koncertā skanēs arī Riharda Vāgnera, Volfganga Amadeja Mocarta, Džoakīno Rosīni, Gaetāno Doniceti, Džuzepes Verdi un citu autoru operu fragmenti.

Svētku pirmajā dienā iedzīvotāji aicināti uz vienu no šā gada svētku vizuāli iespaidīgākajiem pasākumiem – Francijas mākslinieku apvienības «Cie Carabosse» krāšņu un emocionāli iespaidīgu uguns un gaismas objektu priekšnesumu, kas gan 18., gan 19. augustā no plkst. 22.00 līdz 1.00 būs vērojams Arkādijas parkā. Uguns gaismas instalācijas «Cie Carabosse» izpildījumā papildinās franču ielu mūziķu un performanču meistaru grupa, sniedzot apmeklētājiem iespēju ne vien skatīties, bet arī pašiem būt par daļu no improvizētas izrādes.

Foto: publicitātes

Kā tad bez kārtīgas andeles? Un tikko ceptas maizes?

Latvijas meistaru gadatirgū «Gabaliņš Latvijas» amatnieki, zemnieki, dizaineri un mājražotāji no visas Latvijas ar savu produkciju Rīgas pilsētas svētku laikā priecēs ikvienu apmeklētāju. Gadatirgus laikā apmeklētājiem būs pieejamas arī dažādas aktivitātes, iespēja skatīt un novērtēt Latvijas meistaru radošo izdomu, kas izpaužas viņu piedāvātajos darinājumos. Esplanādē ikkatrs varēs iegādāties koka izstrādājumus, apģērbus lieliem un maziem, adījumus, cepures, rotaslietas, māla, stikla un ādas izstrādājumus, baudīt dažādus saldumus, iegādāties tēju un garšvielas, medu, vīnu. (19. augustā 10.00 - 21.00 Esplanādē)

Foto: Evija Trifanova/LETA

Latgales dienā Rīgā jau tradicionāli jūs gaida Latgales Tematisko ciemu programma ar ceļojošo tirgu, amatnieku darbošanos, jautru mūziku un dejām. Latgales tirgū Rīgas svētku apmeklētāji varēs iegādāt labumus no Latgales ciemiem – smaržīgu, uz kļavu lapām un klona ceptu rupjmaizi, lauku sievu sietu mājas sieru, kūpinātu gaļu, mājas desas un speķi, aveņu un upeņu mājas vīnus, īstu lauku miestiņu, marmelādes no ogu sulām, medus un vaska izstrādājumus, zāļu tējas, tradicionālo Latgales keramiku, pinumus, izšuvumus, zupu no lielā saimes katla un papildus tam visam baudīt viesmīlīgu un omulīgu gaisotni kā Latgalē! Jēkaba laukumā varēs vērot gan podnieku darbošanos ar mālu, audēju aušanu stellēs, gan kalēja kalšanu kalvē. Tirgus atraktivitāti ik pa laikam spilgtinās latgaļu valoda, tautas dejas un mūzika. Vienlaikus Rīgas svētku apmeklētāji tiks aicināti iepazīties ar tūrisma iespējām Latgalē. (19. augustā 10.00 - 19.00 Jēkaba laukumā)

Foto: publicitātes

Maiznieki Rīgas svētku viesus aicinās uz dārza svētku ballīti visas gardumu ielas garumā, kurā ceps pīrāgus, raušus un cepumus, cienās un iepriecinās apmeklētājus ar uzņēmumu maizes un konditorejas produkcijas jaunumiem un jau pircēju iecienītiem izstrādājumiem, un, protams, aicinās svētku viesus iesaistīties jautrās maiznieka amata meistaru un zeļļu atrakcijās, konkursos un viktorīnās. Galvenajā pasākumā dārza svētku organizatori aicinās nogaršot un izvēlēties Rīgas svētku Maizes ielas gardāko Latvijas rudzu maizi.

19. augustā 12.00 - 20.00 Reformācijas laukumā tiks attēlota rīdzinieku sadzīve un raksturīgākās aktivitātes, kādas tās bija viduslaikos. Neatņemama viduslaiku atmosfēras sastāvdaļa būs viduslaiku tirgus, bruņinieku cīņas, folkloras kopu uzstāšanās un iespēja noskatīties izglītojoši izklaidējošu stāstu par rīdzinieku dzīvi viduslaikos. Svētku programmā atrakcijas un izklaides pasākumi gan bērniem, gan ģimenēm.

Foto: publicitātes

Dzīvnieku mīļiem: suņi, zirgi un bruņurupuči

19. augustā 10.00 - 19.00 Lucavsalas atpūtas parkā, suņu pastaigu laukumā notiks suņu adžiliti sacensības. Adžiliti ir aizraujošs, interesants, azartisks un ikvienam pieejams sporta veids, kurā cilvēks vada suni pa noteiktu trasi. Trasē tiek izvietoti šķēršļi, kuri jāpārvar noteiktā secībā. Sunim jāseko tikai cilvēka komandām un uzdevums jāveic bez pavadas, kā arī cilvēks-vadītājs nedrīkst pieskarties ne sunim, ne šķēršļiem. Sportistam, kas vada suni, ir iespēja izmantot tikai balsi un žestus, dzīvnieka motivācijai nedrīkst izmantot kārumus vai rotaļlietas. Adžiliti trases ir dažādas grūtības pakāpes un veidotas no dažādiem šķēršļiem. Uzvarētāju nosaka pēc tā, cik precīzi un ātri suns kopā ar cilvēku ir pārvarējis visus šķēršļus un vai ir veicis to pareizā secībā.

Foto: publicitātes

19. augustā 12.00 - 17.00 Uzvaras parkā, Hermaņa ielas pusē varēs aplūkot skaistākos Latvijas zirgus. Uzvaras parkā ieraudzīsim zirgu kā dabas veidotu brīnumu, cilvēka partneri, kas mums palīdzēs izprast mūsu pašu aizmirsto spēku, skaistumu un intelektu.

Foto: publicitātes

19. augustā 10.00 - 18.00 Rīgas svētku laikā zooloģiskā dārza apmeklētāji varēs doties nesteidzīgā pastaigā un iepazīt bruņrupučus, pirms tam saņemot kasēs vai izdrukājot no zooloģiskā dārza mājas lapas izveidoto jauno ceļvedi «Bruņrupuču pētnieka taka». Pasākuma dienās 18., 19. un 20. augustā zooloģiskā dārza ieejas biļešu pamatcenām ir atlaide 1,00 EUR (biļete pieaugušiem maksās 5,00 EUR; bērniem, studentiem un pensionāriem 3,00 EUR). Pasākuma laikā spēkā esošās atlaides ar citām uz to brīdi pieejamām atlaidēm vai atlaižu kartēm nesummējas.

Foto: publicitātes

Sportojam tradicionāli - ar bumbu visu nakti!

19. augustā 13.00 - 00.00 Laukumā pie Rīgas Kongresu nama notiks diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs» ir Ginesa rekorda vērtas sacensības basketbola spēle, kurā sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāju komandas. Šogad šis turnīrs notiks jau astoto reizi, un rezultāts pēc septiņiem gadiem ir 4:3 par labu Daugavas kreisā krasta iedzīvotājiem. Turnīru arī šogad atklās trīs punktu metienu un bumbas triekšanas grozā no augšas konkursi, visu diennakti centrālajā laukumā uz īpašas skatuves uzstāsies galvaspilsētas labākie dīdžeji, bet sestdienas vakarā arī Latvijā populāri mūziķi. Šā gada turnīra dalībnieku kreklu dizainu veidojis viens no spilgtākajiem Latvijas māksliniekiem Kristians Brekte, bet kausa dizaina autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks Aigars Bikše.

Foto: publicitātes

Kvalitatīvs cirks!

19. augustā 16.00 - 16.20 Doma laukumā varēsim redzēt ielu teātri «V.O.S.A. Theatre». Akrobātu trupas un izpildītāju veidotais priekšnesums High Dreaming tika veidots kā parādes priekšnesums ar cirka elementiem dzīvās mūzikas pavadījumā. No tā laika V.O.S.A. teātris ir uzstājies gan Čehijā, gan starptautiskos teātra festivālos ārpus dzimtenes. VIŅI ir sešu cirka mākslinieku, viena mūziķa un cilindriska metāla struktūras ielu priekšnesums. VIŅIEM pieder TAS. VIŅI klaiņo pa mūsu moderno Pasauli, it kā meklējot Kaut Ko: tik spītīgi, it kā viņus vadītu cita loģika, kā migrējoši putni. Priekšnesuma laikā cirka mākslinieki ripina 5 metrus augstu ratu, kas sver trešdaļu tonnas. VIŅU Pasaules kārtība liek tiem lojāli sekot kopīgajam Cēlonim, bet vienlaikus ceļojums VIŅUS aizved šur un tur, ļaujot VIŅIEM redzēt tālāk par to, kas paveras skatam.

Foto: publicitātes

Uz Piena svētkiem ar draugiem un ģimeni!

19. un 20. augustā 16.00 - 23.00K. K. fon Stricka villā Aristīda Briāna ielā 9 un pieguļošajā teritorijā divu dienu garumā uz trim dažādām skatuvēm festivāla teritorijā apmeklētājiem būs iespēja baudīt populārās un klasiskās mūzikas koncertus, cirka un teātra izrādes, kā arī apmeklēt izklaidējošas un izglītojošas darbnīcas. Festivāla muzikālo programmu veidojis grupas «Mumiy Troll» līderis Iļja Lagutenko un ansambļu «Instrumenti» un «Dora» dalībnieks Jānis Šipkēvics (skatuves vārdā Shipsea). Svētdien apmeklētājiem tiks piedāvātas divas teātra izrādes bērniem: Jāņa Znotiņa un aktrises Ances Muižnieces kopīgi radīta izrāde bērniem «Kaka un pavasaris» pēc igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka grāmatas motīviem. Latvijas Leļļu teātra izrāde «Bruņinieks, kuram sāpēja zobi». Režisora Edgara Kaufelda leļļu izrāde bērniem par bruņinieku, kuram ļoti garšo konfektes. Izrādes māksliniece Rūta Briede, Ilgas Reiznieces un Māra Muktupāvela mūzika.

Foto: publicitātes

Lai dzīvo un dimd Rīga! Uz balli dodamies naski!

19. augustā 13.00 - 23.00 11. novembra krastmalā. Rīgā ir 117 parki, dārzi un skvēri, kas padara mūsu pilsētu zaļāku un skaistāku un vieno dažādu paaudžu cilvēkus. Šogad Vērmanes dārzam aprit 200 gadu, bet Doma baznīcas pagalmā vēl aizvien atrodas pilsētas vecākais dārzs. Šajos svētkos 11. novembra krastmala tiks pārvērsta par Daugavmalas parku, uz tā skatuves uzstāsies iemīļotas mūziķu grupas un solisti. Svētku apmeklētāji varēs vērot Rīgas dārzu un parku čaklo apsaimniekotāju tehnikas parādi, velotriāla meistaru trikus, floristu paraugdemonstrējumus, ledus skulptūras veidošanu, piedalīties šaha turnīros, kā arī tikties romantiskā gaisotnē Daugavmalas parkā. Vakara kulminācijā lielkoncertā «Daugavmalas parka balle» diriģenta Romāna Vanaga vadībā uz skatuves satiksies briedums un «zaļā» jaunība – populārie un iemīļotie latviešu estrādes solisti – Ance Krauze, Normunds Rutulis, Viktors Lapčenoks, latviešu hiphopa izpildītājs Edavārdi, Rīgas kamerkoris «Ave Sol», instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, Rīgas svētku orķestris un grupa «The Sound Poets». Koncerts noslēgsies ar krāšņu svētku uguņošanu.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu