Kļūsti par kafijas pagatavošanas ekspertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ļoti daudz cilvēku savu ikdienu nevar iedomāties bez kafijas. Lai sajustu īstu tās patieso garšu, tā ir jāpagatavo pareizā veidā, un to ir iespējams izdarīt arī mājas apstākļos. TVNET piedāvā recepti, kā to pareizi paveikt!

Video receptē tiek izmantotas vidēja grauzdējuma pupiņas no Gvatemalas, kuras ir grauzdētas tepat Latvijā. Šai kafijai ir raksturīgas ziedu, kakao garšas notis.

Kafijas pagatavošanai būs nepieciešama franču kafijas prese, virtuves svari un kafijas dzirnavas. Uz vienu porciju, kas ir 300ml kafijas, ir nepieciešami 22g kafijas pupiņu.

Pirmais solis ir kafijas pupiņu nosvēršana, un to sasmalcināšana dzirnavās. «Coffee Lab» īpašnieks Kaspars Bērziņš uzsver, ka obligāti nav nepieciešams pašiem smalcināt pupiņas, var izmantot arī veikalā nopērkamu kafiju, kura jau ir samalta. Tomēr kafija būs krietni gardāka, un tās garša būs izteiksmīgāka, ja to samals tieši pirms pagatavošanas.

Nākamais solis aiz pupiņu samalšanas, ir tās iebēršana franču kafijas presē, un apliešana ar karstu ūdeni. Iteicamā ūdens temperatūra ir 95 grādi. Pēc kafijas apliešanas ir svarīgi to samaisīt, lai nekur apakšā nepaliek neviena sausa kafijas pupiņa. Pēc kafijas samaisīšanas, tā izgaro ogļskābās gāzes, kuras ir palikušas kafijas presē, līdz ar to veidojas putas.

Uz reiz pēc kafijas apliešanas, ir nepieciešams uzņemt laiku, kas ir 3,5 minūtes. Šo minūšu laikā, ūdenī izdalās visas kafijas garšas un tās garšu buķetes nianses. Ja laiks netiks pietiekami ievērots, tad kafija garšos pliekani. Bet, ja tas tiks pārsniegts, tad kafija būs ļoti rūgta.

Kad ir pagājušas 3,5 minūtes, franču kafijas presi var nospiest, lai visi kafijas biezumi nogulsnējas tās apakšā. Un uz reiz pēc tās nospiešanas, kafija ir gatava pasniegšanai. Kaspars Bērziņš piebilst, ka vislabāk kafijas garšu var izbaudīt, to strebjot. Ar šādu kafijas malkošanas veidu, tiks sagaršotas visas kafijas buķetes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu