Muzeja pagalmā 1.septembrī būs «Citāda skola»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Piektdien, 1.septembrī, Valmieras muzeja pagalmā no plkst.12.00 līdz 15.00 gan bērni, gan vecāki aicināti apmeklēt «Citādas skolas» nodarbības brīvā dabā. Šogad stundu sarakstā ir seši mācību priekšmeti, kurus apvieno vadmotīvs «tautasdziesma».

Valmieras muzeja darbinieki iejutīsies skolotāju lomā, piedāvājot iesaistīties dažādās radošajās darbnīcās. Kā ierasts, stundas šajā «skolā» tiek pieskaņotas ilglaicīgās izstādes tematikai. Šoreiz - tautasdziesmu izzināšana bērniem interesantā veidā, jo līdz nākamā gada augustam Valmieras muzejs piedāvā ilglaicīgo ekspozīciju «Tautasdziesmas stāsts».

Skolēni veidos savu tautasdziesmu, mēģinās saskatīt un atrast pāri dažādiem zīmētiem elementiem, minēs melodijas, no koka ripulīšiem darinās dzīvnieku figūras, skicēs Op Art tehnikā un izstaigās labirintu.

«Būs gan sportiskas aktivitātes, gan treniņš prātam. Vecāki aicināti atcerēties skolas laiku un darboties kopā ar bērniem. Pērn varējām vērot, cik aizrautīgi uzdevumus pildīja arī pieaugušie. Mērķis ir iesildīties jaunajai skolas sezonai un apgūt ko jaunu, radoši darbojoties,» stāsta muzejpedagoģe Evita Buša.

«Citādā skolā» tapušie darbiņi paliks to darinātājiem kā dāvaniņa, sagaidot jauno mācību gadu.

Jāpiemin, ka izstāžu un pastāvīgo ekspozīcijas apskate Valmieras muzejā 1.septembrī ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu